ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Δεκαπέντε ημέρες πολιτικού θρίλερ και ο Θεός να βάλει το χέρι του!

Ένα ακόμη ψυχόδραμα με την τρόικα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα τελειώσει. Με εκκρεμότητες, γκρίνιες, νέες απαιτήσεις ή μονομερείς ενέργειες από πλευράς της κυβέρνησης, μέχρι..
το βράδυ της Δευτέρας, άντε το πολύ την Τρίτη το πρωί θα υπάρξει μια σχετική ανακοίνωση για τη συμφωνία που θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση των 10,1 δις ευρώ, ακόμη κι αν αυτά δοθούν τμηματικά.
Αν και το πρόβλημα με την ψυχολογία που δημιουργεί η παρουσία της τρόικας στην Ελλάδα είναι τεράστιο για τους πολίτες και την γενικότερη οικονομική κατάσταση, κατά τη γνώμη μας άλλο είναι το μείζον θέμα.
Μέσα στις επόμενες 15 ημέρες πιθανότατα να κριθεί η τύχη της κυβέρνησης, η πολιτική σταθερότητα και φυσικά η οικονομική σταθερότητα. Μέχρι τις αρχές Απριλίου, οπότε κι έχει προγραμματιστεί νέο Γιούρογκρουπ, θα πρέπει η κυβέρνηση να περάσει ένα πολύ κρίσιμο νομοσχέδιο, που δεν αποκλείεται να είναι δύο ή τρία. Κατ’ αρχήν σε εκκρεμότητα είναι το μίνι φορολογικό νομοσχέδιο με τις αλλαγές στα πρόστιμα και τον φόρο υπεραξίας αλλά και ποιος ξέρει ποιες άλλες διατάξεις που θα αποφασιστούν την «ώρα μηδέν» με την τρόικα. Και μιλάμε κυρίως για τα εργασιακά αλλά και την «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ, ποιες από τις συστάσεις θα γίνουν δεκτές.
Και το δεύτερο νομοσχέδιο αφορά βεβαίως την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Κι όλα αυτά τα νέα δεδομένα πρέπει να περάσουν από τη Βουλή, να βρεθεί δηλαδή κυβερνητική πλειοψηφία για να τα ψηφίσει. Τα προβλήματα είναι πολλά και κανείς δεν ξέρει πράγματι τι θα γίνει. θα περάσουν οι αλλαγές στο γάλα, τα φάρμακα; Τι θα γίνει με το σπάσιμο της ΔΕΗ και την πώληση του δικτύου;
Θα νομοθετήσει μονομερώς η κυβέρνηση για πιο λάιτ φόρο υπεραξίας και για μικρότερα φορολογικά πρόστιμα;
Τι θα γίνει με τις τράπεζες και το νόμο που θα προβλέπει την επαναγορά από ιδιώτες των μετοχών που έχει το ΤΧΣ;
Οι φωνές στην κυβερνητική πλειοψηφία για σειρά θεμάτων είναι πολλές και έντονες. Ειδικά οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείεται να κάνουν την… έκπληξη και να μην ψηφίσουν. Για παράδειγμα τι θα κάνει ο Παπανδρέου και σχεδόν 11 βουλευτές που φέρεται να ελέγχει; Ήδη έχουν στείλει μήνυμα ότι δεν θα περάσει το νομοσχέδιο για τις τράπεζες.
Αλλά και από τη ΝΔ υπάρχουν πολλές γκρίνιες για τις αλλαγές στο γάλα και τα φάρμακα, επομένως, στη Βουλή θα επικρατεί «ισορροπία τρόμου». Πολλώ δε μάλλον αν υπάρξουν διατάξεις που θα αφορούν νέες απολύσεις ή περικοπές μισθών μέσω της κατάργησης των τριετιών.
Από την άλλη πλευρά αντιτείνουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει πρόβλημα στα νομοσχέδια που θα έρθουν. «Οι βουλευτές της συγκυβέρνησης άντεξαν πιο σκληρές ψηφοφορίες σε πιο κρίσιμες περιόδους, δε μπορεί να κάνουν πίσω τώρα», λένε από την κυβέρνηση και συνεχίζουν: «Αν τώρα που φάγαμε το γάιδαρο κολλήσουμε στην ουρά και διακινδυνεύσουμε το μέλλον της χώρας, θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας».
Βεβαίως υπάρχει και η άποψη ότι ακόμη κι αν δεν ψηφιστούν κάποια νομοθετήματα δε σημαίνει ότι πρέπει να πέσει η κυβέρνηση. Αυτό είναι μάλλον δύσκολο να συμβεί. Αν δηλαδή η Ελλάδα τα «σπάσει» επίσημα με τους δανειστές τότε δεν θα εκταμιευτεί η δόση ενώ θα ανοίξει νέος γύρος πιέσεων από τις αγορές, δεν θα μπορέσουμε να δανειστούμε φθηνά αφού θα ξανανέβουν τα επιτόκια και τέλος θα ναυαγήσει κάθε προσπάθεια διαπραγμάτευσης για τη βιωσιμότητα του χρέους η οποία κανονικά πρέπει να ξεκινήσει μετά το Πάσχα ή στη χειρότερη περίπτωση μετά τις εκλογές.
Μια καταψήφιση των νόμων που θα έρθουν στη Βουλή το επόμενο 15νθήμερο ουσιαστικά θα ανοίξει το δρόμο ακόμη και για… τριπλές εκλογές που βεβαίως κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν θέλει αυτή τη στιγμή.
Σε όλο αυτό το «καυτό» σκηνικό θα πρέπει να προστεθούν και οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν έναν απίστευτο πολιτικό κατακερματισμό, ένα τεράστιο μπάχαλο το οποίο ενισχύεται από την παρουσία του Στ. Θεοδωράκη και το ποσοστό που αποσπά. Δεκαπέντε ημέρες θρίλερ, λοιπόν, και ο Θεός βοηθός. 

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου