ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Νέα στοιχεία ΣΟΚ για τον Καρέλι: Δείτε τι του έκαναν επί 2,5 ώρες πριν ξεψυχήσει..


  Νέα στοιχεία για τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη, Ήλι Καρέλι έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με τον τρόπο βασανισμού του μέσα στις φυλακές...

Σύμφωνα με τα τελευταία ευρήματα του ιατροδικαστή, ο βασανισμός τύπου φάλαγγα στα πέλματα έγινε με σεντόνια , τα οποία ο βασανιστής τα έστριψε έτσι ώστε να μοιάζουν με αυτοσχέδιο βούρδουλα, αναφέρει ρεπορτάζ του newsit.gr. Μάλιστα, κατά διαστήματα το έβαζε σε νερό για να είναι ακόμα πιο δυνατά τα χτυπήματα.
Η ώρα του βασανισμού του Καρέλι εντοπίζεται λίγο μετά την παράδοση του στις φυλακές Νιγρίτας, γεγονός που σημαίνει ότι το περιστατικό έλαβε χώρα στην αίθουσα αναμονής των φυλακών. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το newsit.gr, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι από τις 7 παρά τρία λεπτά και μέχρι τις εφτά παρά 28 οι υπάλληλοι μπαινόβγαιναν στην αίθουσα και χτυπούσαν τον κρατούμενο με κλοτσιές, γροθιές σε όλο του το σώμα ενώ του έσπασαν το στέρνο με αγκωνιές. Ο συγκεκριμένος χώρος δεν βιντεοσκοπείται ενώ εκεί είχαν βρεθεί και κηλίδες αίματος που σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ, κάποιοι
προσπάθησαν να καθαρίσουν.
Η απόπειρα καθαρισμού του συγκεκριμένου χώρου αποτελεί το καταλυτικό στοιχείο για την αποκάλυψη των δραστών με βάση την αποτυχημένη προσπάθεια εξαφάνισης των ιχνών τους.
Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί του Τμήματος Ιτέας που συνόδευαν τον Ήλι Καρέλι μέχρι τις φυλακές της Νιγρίτας στις Σέρρες, ήταν αποκαλυπτικοί στις καταθέσεις τους αναφέροντας ότι περίμενε τον κρατούμενο ένα «μπουλούκι» σωφρονιστικών υπαλλήλων με άγριες διαθέσεις καθώς μία ημέρα πριν είχε δολοφονηθεί άδικα ο άτυχος υπαρχιφύλακας Γιώργος Τσιρώνης.
Η δικογραφία διαβιβάστηκε εχθές από την εισαγγελία Άμφισσας στην εισαγγελία Σερρών και αρχικά την παρέλαβε ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών Φίλιππος Παπαδόπουλος.
Η ανακρίτρια Σερρών Γεωργία Τουτουντζή που χειρίζεται από εδώ και στο εξής την δικογραφία, έχει καλέσει σε απολογία το ερχόμενο Σάββατο δεκαπέντε σωφρονιστικούς υπαλλήλους για τον θάνατο του 42χρονου βαρυποινίτη.
Οι κλήσεις σε απολογία αναμένεται να επιδοθούν αύριο στα εμπλεκόμενα πρόσωπα προκειμένου να απολογηθούν με την ιδιότητα των κατηγορουμένων. Θεωρείται βέβαιο πάντως ότι οι 15 σωφρονιστικοί υπάλληλοι θα ζητήσουν και θα λάβουν προθεσμίες για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους και να λάβουν οι συνήγοροί τους αντίγραφα του κατηγορητηρίου.
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές του Αθηναϊκού Πρακτορείου, το αδίκημα για το οποίο θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στην ανακρίτρια είναι αυτό της διακεκριμένης περίπτωσης βασανισμού κρατουμένου που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο ανθρώπου. Κατά τις ίδιες πηγές, η πράξη αυτήν βαραίνει τόσο αυτούς που συνέβαλαν στην αποτρόπαια πράξη, όσο κι εκείνους που δεν απέτρεψαν και δεν παρέλειψαν να κάνουν τις οφειλόμενες ενέργειες προκειμένου να αποτραπεί.
Στον κατάλογο των παραπάνω σωφρονιστικών υπαλλήλων δεν περιλαμβάνεται ο διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας, ο οποίος αντιμετωπίζει το πλημμέλημα της υπόθαλψης εγκληματία.
Όσον αφορά στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους του Μαλανδρίνου και τους αστυνομικούς του ΑΤ Ιτέας ερευνώνται οι κατηγορίες της παράνομης εισαγωγής όπλων και η βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Πάντως, εάν και εφόσον αυτοί καταστούν κατηγορούμενοι θα κληθούν να απολογηθούν στις ανακριτικές αρχές της Άμφισσας όπου θα επιστρέψει κομμάτι της δικογραφίας.

1 σχόλιο:

  1. Να ήταν τα μπράτσα μυαλό βρε Λιάκο! Δεν θα ήσουν δολοφονημένος, δεν θα ήσουν φονιάς, θα υπήρχαν λιγότερα ορφανά, δεν θα είχαμε κι άλλους φονιάδες. Θα είχαμε μια ελπίδα παραπάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή