ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Δεν έχει ξαναγίνει:Με το Αστέρι του Ισραήλ στο στήθος ορκίστηκε ο Μπουτάρης! (BINTEO)!!

Εν μέσω εντάσεων και ανταλλαγής συνθημάτων μεταξύ Χρυσαυγιτών και μελών αριστερών και αντιφασιστικών οργανώσεων,
πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του δημοτικού συμβουλίου στην αίθουσα του δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Με πολιτικό όρκο ορκίστηκαν ο Γιάννης Μπουτάρης και τα περισσότερα μέλης της Πρωτοβουλίας, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων Μηταφίδη, Ιωαννίδου και Δελλή, ενώ οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι έδωσαν θρησκευτικό όρκο.

Μάλιστα, η παράταξη Μηταφίδη μετά τον πολιτικό όρκο αποχώρησε από τη διαδικασία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία των χρυσαυγιτών δημοτικών συμβούλων, για να επιστρέψει αργότερα προκειμένου να υπογράψει τα σχετικά έγγραφα.

Στο μήνυμά του ο κ. Μπουτάρης είπε ότι πρώτο μέλημα της δημοτικής αρχής είναι η καταπολέμηση της ανεργίας. «Αγωνία μας είναι πως οι συμπολίτες μας θα αποκτήσουν ένα μεροκάματο» τόνισε χαρακτηριστικά.



Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε μία συμβολική κίνηση κατά του ρατσισμού και του αντισημιτισμού, αλλά και με σαφή υπαινιγμό κατά της Χρυσής Αυγής, ο δήμαρχος της πόλης καρφίτσωσε στο δεξί πέτο του σακακιού του το Αστέρι του Δαβίδ, το γνωστό εβραϊκό σύμβολο, το οποίο επέβαλαν οι Γερμανοί Ναζί να φορούν οι Εβραίοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά και όπου αλλού υπήρχε γερμανική κατοχή, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

«Δεν τιμά κανέναν αυτή η εικόνα αλλά είναι η πραγματικότητα. Ως παράταξη είμαστε απέναντι στη βία και στις ακρότητες και θέλουμε σεβασμό στους κανόνες και στους νόμους» τόνισεαπό την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σταύρος Καλαφάτης. Προανήγγειλε μια σκληρή αντιπολίτευση στο δήμο, σημείωσε όμως πως «όποτε επιβάλλεται, θα υπάρχει συνεναιτική παρουσία».

«Η πενταετία που ξεκινά για τις νέες αυτοδιοικητικές αρχές, πιστεύουμε ότι θα συμπέσει με μια ιστορική τομή στην πολιτική ζωή: την πρώτη κυβέρνηση Αριστεράς και τις βαθιές αλλαγές που αυτή θα φέρει» σημείωσε ο επικεφαλής της παράταξης Ανοιχτή Πόλη Τριαντάφυλλος Μηταφίδης. Για παλλαϊκή αντίσταση ώστε να ακυρωθούν τα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ για την πόλη έκανε λόγο ο επικεφαλής της παράταξης Μένουμε Θεσσαλονίκη Γιώργος Ρακκάς, προαναγγέλοντας την αποδόμηση των ιδεών της Χρυσής Αυγής μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Στην τελετή ορκωμοσίας την οποία τέλεσε ο Μητροπολίτης Άνθιμος, παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, οι βουλευτές Έλενα Ράπτη, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Λίτσα Αμανατίδου-Πασχαλίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Κατερίνα Μάρκου, Γαβριήλ Αβραμίδης καθώς και ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης.

Στο μήνυμά του ο κ. Μπουτάρης είπε ότι πρώτο μέλημα της δημοτικής αρχής είναι η καταπολέμηση της ανεργίας. «Αγωνία μας είναι πως οι συμπολίτες μας θα αποκτήσουν ένα μεροκάματο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε μία συμβολική κίνηση κατά του ρατσισμού και του αντισημιτισμού, αλλά και με σαφή υπαινιγμό κατά της Χρυσής Αυγής, ο δήμαρχος της πόλης καρφίτσωσε στο δεξί πέτο του σακακιού του το Αστέρι του Δαβίδ, το γνωστό εβραϊκό σύμβολο.

Tης Κάτιας Γερακαρίτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου