ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Αγκυρα: Ιδιοκτήτης μονοκατοικίας αντιστέκεται σε τεράστιο εργοτάξιο

Δεν εγκαταλείπει το σπίτι του παρόλο που όλη η περιοχή έχει ήδη πωληθεί
Ο Τούρκος Σαϊτ Καπλάν, ιδιοκτήτης ενός φτωχικού σπιτιού στη συνοικία Γιενιμαχάλ της 'Αγκυρας αρνείται να το πουλήσει σε κατασκευαστική εταιρία η οποία
χτίζει ένα τεραστίων διαστάσεων οικιστικό σύμπλεγμα πολυκατοικιών, καταστημάτων, αθλοπαιδιών και υπαίθριων χώρων.



Παρόλο που όλη η περιοχή έχει ήδη πωληθεί, ο συγκεκριμένος μικροϊδιοκτήτης επιμένει πως δεν θα εγκαταλείψει το σπίτι του όσο παραμένει ανοικτή η δικαστική διαμάχη με την εταιρεία, από την οποία ζητά υψηλότερη χρηματική αποζημίωση και μεταφορά της οικογένειάς του σε ένα καλό σύγχρονο σπίτι.

Με τα λεγόμενα «σχέδια αστικής μετάπλασης» που εκπονήθηκαν στις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όλο και περισσότερες φτωχογειτονιές γίνονται εύκολα θηράματα των κατασκευαστικών εταιριών, οι περισσότερες από τις οποίες ανήκουν σε «ημέτερους» εργολάβους που σχετίζονται με το κυβερνητικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και το χρηματοδοτούν.

Στη συγκεκριμένη γειτονιά της Αγκυρας συνολικά 1.098 παράγκες έχουν κατεδαφιστεί ενώ το σχέδιο προβλέπει την κατασκευή 1.502 κτιρίων πάσης φύσεως, από τεράστιες πολυκατοικίες μέχρι απλά περίπτερα κοινόχρηστων χώρων.

Πριν από λίγους μήνες, ένα παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί στην Κωνσταντινούπολη, στην περιοχή Φικιρτεπέ, όταν άλλος μικροϊδιοκτήτης είχε αρνηθεί να πουλήσει το σπίτι του.

Πάντως, μόνο 19 περιπτώσεις έχουν οδηγηθεί στα δικαστήρια, αφού οι ιδιοκτήτες, συνήθως άνθρωποι με χαμηλά ή μεσαία εισοδήματα, αναγκάζονται να υποκύψουν στις πιέσεις των κατασκευαστικών εταιριών, παρόλο που όπως ισχυρίζονται οι πολέμιοι των «αστικών σχεδίων», οι δήμοι καταστρέφουν κοινότητες γνωστές για τη παρουσία μειονοτήτων εκεί, όπως οι Αλεβίτες και οι Ρομά.



tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου