ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Ιός-σκουλήκι «τρώει» iphone, ipad και υπολογιστές Mac – Τι να κάνετε για να μην κολλήσετε

Τα θεωρητικά απρόσβλητα από τους ιούς προϊόντα της Apple αντιμετωπίζουν πλέον έναν σοβαρό κίνδυνο καθώς εμφανίστηκε κακόβουλο λογισμικό που
απειλεί εκατοντάδες εκατομμύρια προϊόντα της εταιρείας.



Ο ιός, ανήκει στη νέα οικογένεια με την ονομασία WireLurker και σύμφωνα με τους ειδικούς, δείχνει να έχει πρωτόγνωρα «χαρακτηριστικά», με στόχευση τις πλατφόρμες της Apple.

Στην Palo Alto Networks Inc η οποία τον εντόπισε αναφέρουν ότι πρόκειται για κακόβουλο λογισμικό που εγκαθίσταται στις εφαρμογές του iOS, όπως κάνει και ένας κοινός ιός. Πρόκειται για μόλις το δεύτερο malware που έχει γίνει γνωστό ότι επιτίθεται στις συσκευές που «τρέχουν» με iOS.

Το λογισμικό αυτό εντοπίζει συσκευές που τρέχουν iOS και είναι συνδεδεμένες μέσω USB με κάποιον επίσης μολυσμένο υπολογιστή, και στοχεύει σε iPhone, IPad και Mac.

Ο ιός, αποσπά πληροφορίες από τις κινητές συσκευές των χρηστών ζητώντας update, αλλά ακόμη δεν είναι ποιος είναι ο πραγματικός του στόχος.


Το WireLurker χρησιμοποίησε trojan για να βρει πρόσβαση στους υπολογιστές του Maiyadi App Store στην Κίνα, που συνεργάζεται με την Apple.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό που πρέπει να κάνουν οι χρήστες για να μην «κολλήσουν» τον ιό, είναι να μην συνδέουν τις συσκευές τους, (iPhone, iPad, Mac) με υπολογιστές που δεν γνωρίζουν για την ασφάλειά τους, να μην χρησιμοποιούν ξένους φορτιστές και να εμπιστεύονται μόνο τα app store της Αpple.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου