ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΕΡΤ: Το πρώτο χαράτσι του ΣΥΡΙΖΑ

Όσοι προεκλογικά μιλούσαμε για ένα κόμμα που δεν είχε (έχει) κανένα σχέδιο για τη χώρα και θα πορευτεί αναλόγως με το που θα πέφτουν οι κανονιές, με τις ιδεοληψίες και τα
ρουσφέτια του, δεν μπορέσαμε να ακουστούμε επαρκώς, εν μέσω της παράκρουσης για «ελπίδα» και της γραφικότητας της έλλειψης χαρτιού υγείας και του Παντελίδη, που δεν θα έγραφε σουξέ με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.


Τα πλάνα του ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα εξαντλήθηκαν τη μέρα των εκλογών, καθώς αφορούσαν μόνο την κατάληψη της εξουσίας. Αυτή ήλθε ευκολότερα από ότι ανέμεναν οι σύντροφοι, οι οποίοι αντί να κάτσουν αμέσως μετά να συντάξουν ένα πλάνο προτεραιοτήτων, επαναλάμβαναν τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους με παρρησία δίνοντας μας διαβεβαιώσεις ότι θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα τους σε ποσοστό 100%.
Καλά τα λόγια, οι υποσχέσεις, τα λόγια του Παππά, αλλά έρχεται η στιγμή που η Κυβέρνηση πρέπει να ασκήσει τα καθήκοντα της. Πρώτη κίνηση; Η ΕΡΤ φυσικά!
Ο Νίκος Παππάς, μόλις πριν λίγες ώρες, εξήγγειλε την αύξηση του ανταποδοτικού τέλους για την ΕΡΤ, ώστε να επαναλειτουργήσει με την παλιά μορφή της. Μάλιστα, την επόμενη εβδομάδα θα έρθει νομοσχέδιο που θα τα ορίζει όλα αυτά. Προτεραιότητα στις προσλήψεις θα έχουν όσοι είχαν απολυθεί.
Για να αποτελεί προτεραιότητα η λειτουργία της παλιάς ΕΡΤ μάλλον εντάσσεται στο πλαίσιο της καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης. Αλλά η λειτουργία δημόσιων δομών χρειάζεται πόρους, εκτός από περηφάνια.
Συμβολικά λοιπόν, η αύξηση του ανταποδοτικού τέλους αφορά όλους τους πολίτες. Δεν θα πληρώσουν οι ισχυροί, οι έχοντες και κατέχοντες, αλλά ο απλός κόσμος για να καμαρώνει τη δημόσια τηλεόραση του.
Και για το που θα βρεθούν χρήματα έχει πλέον άποψη η Κυβέρνηση.
Την εκτίμηση ότι λεφτά υπάρχουν κρυμμένα στα ψυγεία και τα σεντούκια, κάτω από τα παπλώματα, σε θυρίδες και σε άλλα ασύλληπτα μέρη εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δ. Μάρδας.
Στόχος της κυβέρνησης, όπως είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Star, είναι στο πλαίσιο της φορολογικής δικαιοσύνης, να εφαρμόσει την νομοθεσία για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
«Να δώσουν οι πολίτες τους φόρους, να αισθάνονται και αυτοί άνετα, να μαζέψουμε και εμείς χρήματα» πρόσθεσε ο κ. Μάρδας, ξεκαθαρίζοντας ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν προτίθεται να δεσμεύσει θυρίδες.
«Δεν θα ανοίξουμε θυρίδες» εξήγησε και πρόσθεσε πως το υπουργείο επεξεργάζεται και σχετική ρύθμιση, ώστε να μπουν χρήματα στα δημόσια ταμεία. Όπως άφησε να εννοηθεί ο κ. Μάρδας, το κράτος θα ζητήσει από όσους έχουν μαύρο χρήμα, να το δηλώσουν. Τόνισε πως κάποιος «θα το κάνει γιατί θέλει να απαλλαγεί από αυτό το άγχος και γιατί θέλει να επενδύσει τα χρήματα του».
Αν ήταν να θέλει κανείς να απαλλαγεί από το άγχος θα το είχε κάνει ήδη. Το άγχος όσων έχουν αδήλωτους πόρους είναι να μην τους πιάσουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, κανένα άλλο.
Το να δοθούν κίνητρα για να δηλωθούν εισοδήματα και να πάψουν να είναι «μαύρα», είναι μια ιδέα που και στο παρελθόν είχε υλοποιηθεί με περιορισμένα αποτελέσματα. Θα περιμένουμε τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, η οποία και στο σημείο αυτό διαφοροποιείται από όσα είχε εξαγγείλει στο παρελθόν.
Το ζήτημα όμως είναι ότι καλούν τους πολίτες να πληρώσουν για να υλοποιήσουν το «κάποτε επαναστατικό» πρόγραμμα τους.
Για την επιτυχή είσπραξη του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ, τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ του 2014, τη φορολογία από τη δήλωση κρυφών εισοδημάτων, τη ρύθμιση των φανερών ληξιπρόθεσμων οφειλών και όλων των άλλων επιβαρύνσεων, η Κυβέρνηση θα χρειαστεί ένα κοινωνικό κίνημα: προτείνουμε το «με λένε Λόλα και τα πληρώνω όλα», καθώς παραπέμπει καταρχήν στο κοριτσάκι του παλιού αναγνωστικού και σε άλλες λιγότερο αθώες κορασίδες.
Το νέο «κόμμα Μπάαθ» καλεί τον λαό να σταματήσει να είναι ασυνεπής στις υποχρεώσεις του.
Η ελπίδα έρχεται, μαζί με τον λογαριασμό της...



Μ.Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου