ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Αμπελουργία: Ο περονόσπορος «έτρωγε» για τριάμισι χρόνια τις αποζημιώσεις

Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να έχουν εξοφληθεί από τον ΕΛΓΑ και οι τελευταίοι αμπελουργοί των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν από τον περονόσπορο του 2011.




Έπειτα από τριάμισι χρόνια κοπιώδους προσπάθειας κυρίως από την τριτοβάθμια ΚΕΟΣΟΕ, επήλθαν θετικά αποτελέσματα. Όπως εξηγεί η συνεταιριστική οργάνωση, οι διακυμάνσεις αποζημιώσεων ανά στρέμμα ήταν ιδιαίτερα έντονες, όχι μόνο ανάμεσα στους νομούς της χώρας, αλλά και μεταξύ των περιοχών των νομών.

Είναι ενδεικτικό ότι στη Λήμνο η αποζημίωση ανέρχεται στα €43/στρέμμα, στην Εύβοια από €62-82 /στρέμμα, ενώ στην περιοχή των Πεζών Ηρακλείου Κρήτης τα αμπέλια με οινοποιήσιμα σταφύλια λαμβάνουν €235/στρέμμα, τα επιτραπέζια σταφύλια €350/στρέμμα και τα σταφιδάμπελα €61/στρέμμα..

Περισσότερα ΕΔΩ


1 σχόλιο:

  1. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΠΕΡΟΝΟΣΠΟΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΕΣΤΗ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΓΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2011 ΛΟΓΟ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΕΠΡΑΞΑΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΠΕΡΟΝΟΣΠΟΡΟΥ ΝΑ ΚΑΝΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ Ο ΕΛΓΑ ΜΕ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 11 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΟΣΗΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΗΚΟΙ ΕΥΧΕΡΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΓΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΓΑ ΝΑ ΓΙΝΗ ΕΛΕΧΓΟΣ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή