ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Θα καταφέρει ο Τσίπρας να βαφτίσει το κρέας – ψάρι;

Μια μεγάλη απόφαση πήρε ο Αλέξης Τσίπρας. Από αύριο θα απολύσει όλους τους οικονομολόγους του και θα προσλάβει τον…
Γιώργο Μπαμπινιώτη μαζί με μια στρατιά γλωσσολόγων. Ο λόγος είναι ότι από εδώ και στο εξής θα πρέπει όλοι οι φιλόλογοι μαζί να αποφασίσουν πώς θα βαφτίσουν διάφορες «επικίνδυνες» λέξεις.


Δηλαδή, μετά το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις χθες, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πέντε μέρες για να αποφασίσει τι θέλει για την Ελλάδα. Η Δευτέρα είναι η ημέρα της κρίσης, η D-Day, της Ελλάδας. Θα γίνει μια νέα αρχή ή θα είναι ημέρα Αποκάλυψης;

Όπως έδειξαν τα πράγματα η κυβέρνηση κάνει αγωνιώδεις προσπάθειες να βαφτίσει το κρέας – ψάρι. Γι’ αυτό και θα χρειαστεί τον Μπαμπινιώτη με τα λεξικά για να του πει πώς αλλιώς θα ονομάσει το Μνημόνιο. Η πληροφορία λέει ότι θα ονομαστεί «τρέχον πρόγραμμα» και θα υπάρξει μια «σύνθεσή» του με αυτό που θα έρθει στη συνέχεια.

Η τρόικα θα ονομαστεί «ομάδα εμπειρογνωμόνων» η οποία θα έρχεται στην Αθήνα κατά καιρούς για να συζητά το πρόγραμμα. Και ο Βαρουφάκης θα λέγεται… πρωταθλητής στο ανσάμπλ αφού οι πιρουέτες του είναι καλύτερες κι από Ολυμπιονίκη και είχε και το κασκόλ Μπέρμπερι να τον εμποδίζει.

Μετά τα χθεσινά πολλά συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν. Το πρώτο το ξέραμε. Ότι δεν θα μπορούσαν να πάρουν απόφαση στο έκτακτο Γιούρογκρουπ αλλά θα μαθαίναμε τις προθέσεις όλων. Οι Γερμανοί ήταν σκληροί αλλά ακόμη πιο σκληροί ήταν οι Πορτογάλοι, οι Φιλανδοί, οι Ιρλανδοί. Απαίτησαν παράταση του μνημονίου κι ας ονομαστεί όπως διάολο θέλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Βαρουφάκης αφού πήρε τηλέφωνο τον Τσίπρα είπε ότι δεν μπορεί να γίνει αποδοχή του αιτήματος αυτού αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε μια κατ’ αρχήν συμφωνία και ο Σόιμπλε έφυγε νωρίτερα. Μετά από μαγειρέματα για το πώς θα βάφτιζαν τις «επίμαχες» φράσεις ώστε να ικανοποιηθούν όλοι, τελικά η συνεδρίαση κατέληξε σε αδιέξοδο. Άλλωστε υπήρχε αυτό το περιθώριο.

Τι σημαίνει αυτό επί της ουσίας; Ότι οι επόμενες πέντε ημέρες θα είναι «κολασμένες» για την Ελλάδα. Οι Ευρωπαίοι είναι χαλαροί και περιμένουν και δε φαίνεται να κάνουν πίσω στο ουσιαστικό ζήτημα της παράτασης του υπάρχοντος προγράμματος. Θα περιμένουν την Ελλάδα να καταθέσει το αίτημα και μέχρι τότε θα αναλάβουν δουλειά οι… γλωσσολόγοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να βρει μια… σύνθετη ονομασία του νέου μνημονίου, άλλη για το εξωτερικό κι άλλη για το εσωτερικό ακροατήριο. Όπως έχουμε ξαναγράψει, είναι εγκλωβισμένοι στις υπερβολικές εξαγγελίες τους για σκίσιμο των μνημονίων και πλέον πρέπει να αποφασίσουν εντός πέντε ημερών πώς να κάνουν την κωλοτούμπα. Φαίνεται να κατάλαβαν ότι η Γερμανία δυστυχώς για την Ελλάδα δεν κάνει πίσω και μαζί της είναι και πολλές άλλες χώρες στη σκληρή γραμμή που έχει χαράξει.

Τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα. Σε πέντε μέρες η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να πάρει μια απόφαση ώστε να σταματήσει η εκκρεμότητα που διαλύει τη χώρα. Αν θέλει ρήξη ας μας το πει μια και καλή να πάρουμε τα μέτρα μας. Αν ψάχνει έναν έντιμο συμβιβασμό επίσης πρέπει να το ξεκαθαρίσει. Ελπίζουμε εδώ που έφτασαν τα πράγματα να μην επιλέξει το δρόμο της καταστροφής αλλά την οδό της μικρότερης δυνατής ζημιάς.



Antinews.gr

1 σχόλιο: