ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Βασίλης Λεβέντης: “Η φωτιά που άναψα θα κάψει τη σαπίλα”

"Aν είχαμε λίγο καιρό παραπάνω, θα μπαίναμε στη Βουλή", τονίζει ο πρόεδρος της Eνωσης Κεντρώων

«Η φωτιά που άναψα στη Θεσσαλονίκη θα κάψει όλη τη σαπίλα του συστήματος», δηλώνει ο Βασίλης Λεβέντης.


Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου έχει γίνει αναμφισβήτητα το πρόσωπο των ημερών, αφού κατάφερε για πρώτη φορά να αποσπάσει ποσοστό 1,7% του εκλογικού σώματος. Στο πλαίσιο αυτό, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που μίλησαν για δικαίωση της πολύχρονης προσπάθειας του Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος με τον δικό του τρόπο συνιστούσε ανέκαθεν ένα από τα πολυσυζητημένα πρόσωπα του πολιτικού παρασκηνίου.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων είναι αναμφισβήτητα εκκεντρικός -απόδειξη ότι η συνέντευξη δόθηκε στο συνεργείο όπου άλλαζε το παρμπρίζ του αυτοκινήτου του.
«Μου το σπάσανε προχθές το βράδυ και έπρεπε να το φτιάξω αφού φεύγω για Θεσσαλονίκη», απολογήθηκε πίνοντας μια γουλιά φραπέ που είχε μπροστά του, ενώ το τηλέφωνο δεν σταμάτησε να χτυπάει. «Αυτές τις ημέρες με έχουν πάρει τηλέφωνο από παντού. Βλέπετε, όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με θυμήθηκαν τώρα, μετά τις εκλογές. Πριν, ούτε στις δημοσκοπήσεις δεν αναφερόταν το κόμμα μας», λέει με παράπονο και εξηγεί πώς κατάφερε να νικήσει στη Θεσσαλονίκη τον Ευάγγελο Βενιζέλο: «Δεν θεωρώ πως νίκησα κάποιον. Ο Βενιζέλος δεν είναι εχθρός μου. Ανήκει σε ένα κόμμα που κάποτε ήταν μεγάλο και τώρα λιώνει σαν τον πάγο. Οι Θεσσαλονικείς άνοιξαν τον δρόμο και πιστεύω ότι, αν είχαμε λίγο καιρό παραπάνω, θα καταφέρναμε να μπούμε στη Βουλή».

Οπως μας αποκάλυψε ο κύριος Λεβέντης, όλα ξεκίνησαν από το facebook, όταν μια ομάδα νέων άρχισε να ανεβάζει βιντεάκια από παλιές του ομιλίες: «Με σύνθημά τους “Θέλουμε τον Λεβέντη στη Βουλή”, θύμισαν σε όλους πως ό,τι έλεγα από το 1990 έχει επαληθευτεί. Κατάλαβαν πως δεν είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας, αλλά έχουμε προτάσεις. Είμαι σίγουρος πως στις επόμενες εκλογές θα πάμε καλύτερα. Πλέον, η ψυχή των Κεντρώων βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη».
«ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑ»
Οσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Λεβέντης είναι κάθετος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σκουπιδοτενεκές του ΠΑΣΟΚ και στην ουσία διοικείται από λίγους γέρους. Τον Τσίπρα δεν τον θεωρώ πολιτικό ον, ούτε πιστεύω πως έχει πολιτική κουλτούρα. Τον πήραν από το χεράκι και τον έβαλαν μπροστά, προκειμένου να αλλάξουν τη γερασμένη εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ, και αυτό θα φανεί. Δεν πιστεύω πως ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει όσα έχει υποσχεθεί. Τα ταμεία είναι άδεια».
Στο πλευρό του κυρίου Λεβέντη βρίσκονται πάντα η σύζυγός του και ο γιος του: «Η σύζυγός μου είναι το στήριγμά μου όλα αυτά τα χρόνια. Ο γιος μου ασχολείται με την πολιτική, αλλά δεν βγαίνει μπροστά. Μετά το αποτέλεσμα των εκλογών κατάλαβαν και οι δύο πως ο αγώνας μας δικαιώνεται και πως ο κόσμος θα έρθει προς εμάς, γιατί έχει συνειδητοποιήσει τι γίνεται».

Αυτές τις ημέρες, ο κύριος Λεβέντης θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συναντήσει τους ψηφοφόρους του, ενώ θα επιδιώξει να δει και τον Γιάννη Μπουτάρη. «Με ενδιαφέρει να γνωρίσω τους ανθρώπους που με στήριξαν και στο άμεσο μέλλον θα συνεργαστώ με τη νεολαία, προκειμένου να μπορέσω να αφουγκραστώ τα αιτήματά της και να τα βάλω στο πρόγραμμα του κόμματος. Θέλω επίσης να δω τον δήμαρχο. Μετά τις εκλογές επικοινώνησε μαζί μου ο κύριος Τζιτζικώστας για να με συγχαρεί, αλλά όχι ο κύριος Μπουτάρης», λέει ενώ απαντάει και στη φημολογία που θέλει τον κύριο Ψωμιάδη, με τον οποίο διατηρεί φιλικές σχέσεις, να τον έχει βοηθήσει: «Το ποσοστό που πήρα το πήρα από τον κόσμο. Ο Ψωμιάδης δεν έχει πια τόσο μεγάλη επιρροή στη Βόρεια Ελλάδα».

Οσο για το τι θα έκανε αν έμπαινε στη Βουλή; «Θα προωθούσαμε τις μεταρρυθμίσεις που έμειναν στη μέση και θα προωθούσαμε την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στην πρώτη κατοικία. Αλλωστε, σε πολλά ο ΣΥΡΙΖΑ μας έχει αντιγράψει. Αυτά που έλεγα εγώ τόσα χρόνια για τους συνταξιούχους με τις τρεις συντάξεις, τους πολυθεσίτες και τις παθογένειες του συστήματος τα λέει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει ο κύριος Λεβέντης και τονίζει: «Αν πάρουμε την επιδότηση για το κόμμα, θα χρησιμοποιήσουμε μόνο τα χρήματα που μας χρειάζονται και τα υπόλοιπα θα τα επιστρέψουμε στο κράτος. Οι Κεντρώοι θα αποδείξουμε πως τα κόμματα δεν χρειάζονται όλα αυτά τα χρήματα για να μπορούν να διατηρούνται».


parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου