ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Η χώρα είναι ήδη στον γκρεμό

Άραγε υπάρχει ελπίδα την ύστατη στιγμή;
Περισσότερα από 8 δισ. ευρώ θα πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα στους δανειστές μέσα στις επόμενες 7 εβδομάδες, χωρίς να υπολογίζονται μισθοί και συντάξεις,
ενώ το ποσό των υποχρεώσεων της Ελλάδας ως το τέλος της χρονιάς, εκτοξεύεται στα 25 δισεκ. ευρώ.

Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα που κάποιοι θέλουν να ξεχάσουν, θέλουν να βάλουν κάτω από το χαλάκι και να μην την ξέρει ο κόσμος. Χωρίς έξοδο στις αγορές, χωρίς ανάπτυξη και χωρίς στήριξη από τους δανειστές με ένα ευρύ πρόγραμμα ανασυγκρότησης της οικονομίας που θα φέρει και «κούρεμα» στο χρέος, η ελληνική οικονομία είναι σίγουρο ότι αύριο, σε μια εβδομάδα ή σε μερικούς μήνες θα χρεοκοπήσει.

Τι έκανε η σημερινή κυβέρνηση προκειμένου να αποτρέψει το φοβερό σενάριο της χρεοκοπίας; Έκανε τα πάντα προκειμένου να έρθει πιο κοντά σ’ αυτό.

Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε καταφέρει να είναι κοντά σε όλα τα παραπάνω θετικά, κυρίως στο να μην αμφισβητείται η δυνατότητά της να εξοφλεί τα δάνεια προς τους ξένους αλλά και να πληρώνει κανονικά μισθούς και συντάξεις.

Αίφνης, η λαίλαπα της Αριστεράς ήρθε να θέσει σε άμεσο κίνδυνο πέντε χρόνια ταλαιπωρίας και θυσιών.

Το ακόμη πιο απίστευτο είναι αυτό που αποκαλύφθηκε χθες και για το οποίο το Μαξίμου σιωπά. Ούτε ένα… non paper δεν έβγαλε για να το διαψεύσει, επομένως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Είναι η επιστολή Τσίπρα στην Κρ. Λαγκάρντ και το τηλεφώνημα στον Τζ. Λιου με το οποίο τους έλεγε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει τα 750 εκατ. ευρώ που χρωστά καθώς έχει λεφτά μόνο για μισθούς και συντάξεις.


Για πρώτη φορά στην ιστορία η Ελλάδα παραδέχεται ότι έχει άδεια ταμεία, είναι δηλαδή χρεοκοπημένη και επισήμως. Αν αυτό το παραδέχεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός τότε η χώρα είναι ήδη στον γκρεμό. Διότι μπορεί να βρέθηκε την τελευταία στιγμή το ποσό για να καλυφθεί η δόση, αλλά τι θα γίνει στις 5 Ιουνίου; Τι θα γίνει όλο το καλοκαίρι με τα λεφτά που πρέπει να δώσει στους δανειστές αλλά και σε μισθούς και συντάξεις;

Φημολογείται ότι ο Τσίπρας έστειλε την επιστολή εν είδει… μπλόφας. Είναι απίστευτα πράγματα. Να ομολογείς τη χρεοκοπία σου για να φοβίσεις τον δανειστή που δεν έχει και μεγάλη ανάγκη τα λεφτά. Αντιθέτως, τώρα το ΔΝΤ μελετά «μοντέλο Κύπρου» και στην Ελλάδα. Δηλαδή τελεσίγραφο που θα λέει «αυτή είναι η συμφωνία, πάρτην κι άμα σ’ αρέσει». Το είχαν κάνει και στην Κύπρο, έκλεισαν 3 ημέρες τα ΑΤΜ, βγήκε στα κάγκελα ο κόσμος και η κυβέρνηση αποδέχθηκε τη συμφωνία.

Ο Τσίπρας με την ομολογία της χρεοκοπίας ουσιαστικά «πυροβόλησε τα πόδια» της Ελλάδας και τα δικά του. Ο νέος Χαρίλαος Τρικούπης, μόνο στο ότι είναι πρωθυπουργός της χρεοκοπίας κι όχι στα χαρίσματα του παλαιού πολιτικού, έπαιξε κι έχασε.

Αν τον βάλεις να παίξει πόκερ και να κάνει μπλόφες τότε είναι σίγουρο ότι θα τους πάρουν και τα σώβρακα. Θα είναι σα να κλέβουν εκκλησία.

Μα είναι δυνατόν να κάνεις μπλόφα σε όσους έχουν όλους τους άσους μαζεμένους; Είναι δυνατόν μια κυβέρνηση να απειλεί με χρεοκοπία; Πώς θα φέρει πίσω επενδυτές; Πώς θα ζωντανέψει η οικονομία; Πώς θα επανέλθει η ηρεμία και η εμπιστοσύνη;

Θα πει κανείς: «Μα κακό έκανε που είπε την αλήθεια αφού αυτή είναι η πραγματικότητα;»

Κακό δεν είναι αλλά ας την έλεγε στον ελληνικό λαό αν είχε τα κότσια. Ας του έλεγε ότι χρεοκοπήσαμε ότι φταίνε κι άλλοι, φταίμε κι εμείς και πάμε για νέα αρχή. Αντιθέτως έστειλε επιστολές που δεν μας αποκαλύπτει δυσφημώντας τη χώρα και τελικά έκανε μια τρύπα στο νερό. Η τρόικα δεν τσίμπησε, το πρόβλημα παραμένει και πλέον βάλαμε μόνοι μας τα χεράκια στα ματάκια μας. Οι ξένοι γνωρίζουν ότι δεν έχουμε σάλιο και θα μας πιέσουν ακόμη περισσότερο για μια επώδυνη συμφωνία. Και γι’ αυτό αποκλειστική ευθύνη φέρει η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Τσίπρας.

Όμως, η αποκάλυψη του σχεδίου «χρεοκοπία για να φοβηθεί η τρόικα» είχε κι άλλα σημεία. Όπως π.χ. ότι συνέπεσε με την επίθεση στον Γ. Στουρνάρα, κάτι που σημαίνει ότι ήθελαν να κρύψουν το πιστωτικό γεγονός και να το χρεώσουν σε άλλους. Και επικίνδυνοι δηλαδή και δειλοί.

Και τώρα; Τώρα έρχονται ξανά να μας πουν ότι θα πάνε σε δημοψήφισμα. Ποιοι θα φοβηθούν ξανά; Οι δανειστές; Όχι, αυτοί γελάνε ήδη που το ακούνε. Ο Σόιμπλε λέει ξεκάθαρα: «Βρε δεν κάνετε δημοψήφισμα, τι με νοιάζει εμένα». Η κυβέρνηση νομίζει ότι θα κάνουν πίσω οι τροικανοί και θα βγει νικητής ο Τσίπρας. Μια ακόμη μπλόφα, ένα ακόμη λάθος που η κυβέρνηση κάνει και οδηγεί όλο και πιο κοντά στην ολοκληρωτική καταστροφή τη χώρα. Πότε θα σταματήσουν άραγε να… κυβερνούν; Κάθε μέρα που περνά γίνονται όλο και χειρότεροι, θα φέρουν όλο και περισσότερο το βάρος της εθνικής τραγωδίας. Δεν το καταλαβαίνουν;

Η αλήθεια πονάει τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσίπρας βρίσκεται μπροστά σε πολύ κρίσιμες αποφάσεις που θα τον χαρακτηρίσουν ως πολιτικό ηγέτη. Τα δείγματα γραφής του δείχνουν ότι όχι μόνο ηγέτης δεν είναι αλλά ούτε το 15μελές δεν μπορεί να κυβερνήσει. Και μαζί του ένα μάτσο ανίκανων, αριβιστών, παρτάκηδων που ανταγωνίζονται ποιος θα κάνει τη μεγαλύτερη γκάφα.

Αυτούς επέλεξε ο ελληνικός λαός και η ιστορία να βρίσκονται στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα. Άραγε υπάρχει ελπίδα την ύστατη στιγμή;


Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου