ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Η Αγανάκτηση των Παραγωγικών Ελλήνων - Του Ραφαήλ Α. Καλυβιώτη

ΝΑΙ στην Ελλάδα! ΝΑΙ στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια!


Ακούγονται τις τελευταίες μέρες πολλές ασυναρτησίες πολιτισμικού ή νομικιστικού τύπου. Η αλήθεια παραταύτα είναι μία:
το πρόβλημα έγκειται σε καθαρά οικονομικά κριτήρια και σε επίπεδο συσχετισμού Ισχύος, από όπου ουσιαστικά απορρέει και η Φιλοσοφία του Δικαίου. Και εξηγούμαι:

Ποιο είναι αυτό το σύστημα που φτιάξαμε κατά τη μεταπολίτευση; Απλό: Ένα σύστημα το οποίο προέβη σε κρατικοποιήσεις και κοινωνικοποιήσεις και το οποίο κατεδίωξε με τον πιο ανελέητο τρόπο τον οιονδήποτε έπαιρνε ιδιωτική πρωτοβουλία. Θέσπισε δε συνδικαλιστικούς νόμους βάσει των οποίων η οιαδήποτε ένωση εδύνατο να εκβιάζει και να ποδηγετεί εργοδότες σε συνεννόηση με το κομματικό κράτος.

Τί αποτέλεσμα είχε αυτό; Μία χώρα που μπήκε στην ΕΕ η οποία δεν είχε επαρκείς ελεγκτικούς μηχανισμούς και που κατασπατάλησε τους πόρους αυτούς σε διανομή "μερσεντές" και ευχάριστα αέρινες παρουσίες οι οποίες εμπλούτιζαν την σεξουαλική ζωή των αγροτών σε πάρτυ με καντίνες στην Αθηνών - Λαμίας. Και άρα μία χώρα που κατήντησε να εισάγει τα πάντα σχεδόν, από καλαμάκι, εκ Κίνας προερχόμενο, μέχρι κρέας από όλες τις μεριές του πλανήτη και σιτάρι.


Οι εισαγωγές δηλαδή ήταν μεγαλύτερες από τις εξαγωγές και άρα οι προϋπολογισμοί ήταν ελλειμματικοί. Και σαν να μην έφτανε αυτό, για να συνεχίσουμε αυτή τη ζωή την παρασιτική συνεχίζαμε να δανειζόμαστε με πρώτο διδάξαντα τον εμπνευστή του Κεϋνσιανισμού αλά γκρέκα, Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτός ήταν και ο καταλύτης της πορείας πλήρους αποβιομηχάνισης της χώρας.

Φυσικά, η ΝΔ αντί να αντιπροτάξει ένα φιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο με βάση την ιδιωτική πρωτοβουλία, προτίμησε να ΠΑΣΟΚΟποιηθεί. Και φτάσαμε για να συνεχίζουμε να παίρνουμε τη δόση μας, ήτοι δανεισμός πάλι, αφού χρεωκοπήσαμε, να βγάλουμε μία κυβέρνηση άκρας Αριστεράς εν έτει 2015. Ποια είναι η λογική της κυβέρνησης αυτής; Δεν μας έφτανε ότι είμαστε μία χώρα με 700.000 δημοσίους υπαλλήλους, 3.000.000 συνταξιούχων και 1.500.000 ανέργων οι οποίοι κυρίως προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά μας πρότεινε επαναπροσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων και αναστολή των πρόωρων συνταξιοδοτηθέντων έως το 2025. Να αυξήσουμε δηλαδή και άλλο το κομματικό κράτος επειδή είναι δήθεν λαϊκή εντολή αλλά και να συνεχίσουμε να πληρώνουμε 35 άρηδες συνταξιούχους αφ’ ης στιγμής ο μέσος όρος ύψους σύνταξης 55 άρηδων είναι μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο των 65 άρηδων. Και έρχεται ποιός; Ποιος;;;; Ο δανειστής σου, εάν έχουμε τον Θεό μας, να σου πει τί; Ότι αγαπητό μου αριστερόσκυλο, εκ παρισινής κομμούνας προερχόμενο, δεν μπορείς να προτείνεις ως αντιυφεσιακό μέτρο φόρο 29% + 12% χαράτσι = 41% φόρο στις μεγάλες επιχειρήσεις, διότι μετά αγόρι μου η μόνη ιδιωτική πρωτοβουλία που θα μείνει στην χώρα σου θα είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ως περιφερόμενος μεταμφιεσμένος κλόουν που θα υποδύεται την Γκεστάπο.
Σου λέει λοιπόν ότι εγώ, επειδή βλέπω παντού στον κόσμο ότι η μόνη οικονομία που αποδίδει είναι αυτής τη ανοιχτής αγοράς δεν βλέπω να σε αφήνω να πράξεις εφηρμοσμένο κομμουνισμό για να επαναπροσλάβεις στην ΕΡΤ, να συνεχίσεις να παράγεις πρόωρους τεμπέληδες και να κάνεις αυξήσεις στην ΔΕΗ.

Λες εσύ μετά σαν καλό κουμμούνι: "δύναμή μου είναι ο λαός". Ο λαός ποιας οικονομίας; Με ποια παραγωγική βάση; Η χώρα των ελλειμμάτων; Προφανώς και θα σου προτείνει και δύσκολα μέτρα διότι είναι πάνω από όλα δανειστής ο οποίος θέλει πάση θυσία να διασφαλίσει τα λεφτά του, τα οποία παρεμπιπτόντως στα δανείζει με πάρα πολύ μικρό επιτόκιο και μέρος των επιτοκίων που του αποδίδεις στα επιστρέφει πίσω. Σου βάζει όρους και σου θέτει προβληματισμούς του τύπου δεν μπορεί η Σλοβακία με μικρότερη οικονομία από εσένα να περνάει μέτρα αυστηρά για τους φορολογούμενούς της και εσύ να αρνείσαι τα πάντα με το πρόσχημα της "λαϊκής εντολής", διότι λαϊκή εντολή και δύσκολα κοινοβούλια έχουν και οι άλλοι λαοί που δεν είναι και το καλύτερό τους να βγάζουν λεφτά τα οποία παράγουν για να στα δίνουν εσένα και εσύ την ίδια ώρα να τους λες τοκογλύφους και επιγόνους των ναζί. Εσύ συνεχίζεις, και λές όχι, γιατί εγώ είμαι υπερήφανος, πετάγοντας και καμμία ανιστόρητη μπαρούφα του στυλ ο "Μεταξάς είπε όχι στους Γερμανούς", ενώ το είπε στους Ιταλούς.

Άπαξ λοιπόν και φτάσαμε στην κατάντια αυτό το σάπιο μεταπολιτευτικό οικοδόμημα, ναυαρχίδα του οποίου αποτελεί ο ΣΥΡΙΖΑ, η ιδεολογική καρδιά και αίμα του οποίου μετέγγισε την οικονομικοπολιτική ιδεολογία του γέρικου σώματος, είναι προφανές ότι αφού δεν μπορείς να δανειστείς λεφτά από αλλού, τουλάχιστον να έχεις την αξιοπρέπεια να αντιπροτείνεις έξυπνα αντιυφεσιακά μέτρα τα οποία θα λειτουργούν ως ισοδύναμα και όχι κούγκι της κακιάς ώρας, τη στιγμή που εάν επικρατήσει το όχι σε ένα δημοψήφισμα αμφιβόλου συνταγματικότητας με τεράστιες ευθύνες Παυλόπουλου, ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα ανοίξουν οι τράπεζες θα είναι είτε με δέσμευση καταθέσεων είτε με κοπή εθνικού νομίσματος, είτε και με τα δύο μαζί. Γιατί χωρίς χορήγηση χρήματος από την ΕΚΤ δεν μπορείς αλλιώς να κάνεις ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών σου, αφού όντας τόσο υπερήφανος, εκβιάζεις τους ξένους οι οποίοι σου δανείζουν χρήματα από τα λεφτά των φορολογουμένων τους. Άρα ο μόνος τρόπος για να βρεις χρήματα θα είναι η δέσμευση καταθέσεων. Αλλά δεν θα φτάνει μόνο αυτό το υπερήφανο βήμα. Επειδή δεν θα φτάνουν αυτά τα λεφτά, θα πρέπει και να κόψεις εθνικό νόμισμα γιατί η αξία του χρήματος πρέπει να υποτιμηθεί για να φτάσουν τα λεφτά.

Και θα είναι τότε πραγματικά υπερήφανο να κουνάς το δάκτυλο ότι δεν επιτρέπεται πουθενά νομικά. Αλλά εκείνη την ώρα που εσύ θα λες τις νομικίστικες αρλούμπες σου ο κόσμος δεν θα έχει να φάει γιατί είχες και έχεις μία χώρα που έφτασε στο σημείο να εξαρτάται από τους Άλλους. Και όταν εξαρτάσαι από τους Άλλους δεν μπορείς ταυτόχρονα να κρατάς περίστροφο και να απλώνεις το χέρι σου σαν ζήτουλας. Αλλά αντίθετα, σπας την αριστερίστικη νοοτροπία της μεταπολίτευσης, διαπραγματεύεσαι ορθολογικά, ευνοείς την ιδιωτική πρωτοβουλία (θες και με κάποιες δημόσιες επενδύσεις; Κάντο και αυτό εάν υποτίθεται ότι έχεις σχέδιο, για να μην σου χαλάσω εντελώς την εφηβική σου ονείρωξη "κράτος"), φτιάχνεις παραγωγική βάση, γίνεσαι αυτάρκης, και τότε ναι, εάν θες, κάνε ντιμπέιτ για το εάν πρέπει να έχουμε εθνικό νόμισμα. Πρέπει να παύσουμε σαν Έθνος να υποδεικνύουμε με τον δείκτη μας πάντοτε τους Άλλους, τους Ξένους και οιονδήποτε δήθεν μας επιβουλεύεται. Τα άλλα τρία δάκτυλα αδέρφια στρέφονται πίσω σε εμάς.

ΝΑΙ στην Ελλάδα!
ΝΑΙ στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια!




Tου Ραφαήλ Α. Καλυβιώτη
Πολιτικός Επιστήμων
Συντονιστής Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών
Cardiff Business School

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου