ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Μεταφέρεται για την Πέμπτη η δίκη για τα «μαϊμού» δάνεια στα Γρεβενά...





Αύριο Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 θα εκδικαστεί τελικά η πολύκροτη υπόθεση με τις «παράνομες» χορηγήσεις άτοκων
κτηνοτροφικών δανείων, σε άτομα που δεν δικαιούνταν στην Περιφερειακή Ενότητα των Γρεβενών, καθώς διεκόπη χθες η συνεδρίαση του Τριμελούς Κακουργιοδικείου Κοζάνης, λόγω παρέλευσης του ωραρίου.



Η υπόθεση αυτή αφορά την περίοδο του 2008, όταν επί υπουργίας Αλέξανδρου Κοντού στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, δόθηκε η δυνατότητα σε κτηνοτρόφους να παίρνουν άτοκα δάνεια με την εγγύηση του Δημοσίου, ώστε να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες τους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο χορηγήθηκαν παράτυπες βεβαιώσεις από την Κτηνιατρική Υπηρεσία σε 92 άτομα που είτε δεν δικαιούνταν, είτε ήταν κτηνοτρόφοι που είχαν μικρότερο αριθμό ζώων, απ’ αυτά που υπήρχαν στις… βεβαιώσεις.

Στο ειδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει, τόσο ο τότε διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Γρεβενών, όσο και ο τότε υποδιευθυντής της πρώην Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς ως ασφαλιστική δικλίδα είχε οριστεί ότι ο τελικός έλεγχος θα γινόταν από την Τράπεζα.

Ήδη ο πρώην διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας καταδικάστηκε τον Ιούνιο του 2013 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Γρεβενών σε δύο χρόνια φυλάκιση, ποινή η οποία μειώθηκε σε 20 μήνες από το Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας για αντίστοιχη βεβαίωση που είχε χορηγήσει σε γυναίκα, που εισέπραξε άτοκο δάνειο ύψους 28.000 ευρώ, για 70 χοιρομητέρες που δεν είχε ποτέ.

Από την υπόθεση αυτή το Δημόσιο φέρετε να έχει ζημιωθεί κατά 1,62 εκατομμύριο ευρώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου