ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Το κυκλοφοριακό της πόλης των Γρεβενών πριν 21 χρόνια στην εφημερίδα "ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ"

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΜΑΪΟΥ 1996

Ελεγχόμενοι χώροι στάθμευσης στα Γρεβενά

Στην τελική ευθεία μπαίνουν πλέον οι χώροι ελεγχόμενης στάθμευσης στην πόλη των Γρεβενών.
Ο δήμος υλοποιεί απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για ανάθεση σε εταιρία, η οποία θα εγκαταστήσει τους μετρητές και το όλο σύστημα.

Με τους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης, η δημοτική αρχή θέλει να δώσει μια λύση στο κυκλοφοριακό "κουμφούζιο" που ταλαιπωρεί τα τελευταία χρόνια, τόσο τους οδηγούς όσο και τους πεζούς.

Η αύξηζη των αυτοκινήτων σε συνδυασμό με τις πεζοδρομήσεις που έγιναν πριν από τέσσερα χρόνια στην κεντρική πλατεία και τους δρόμους που οδηγούν προς αυτήν μείωσαν αισθητά τους χώρους στάθμευσης στην πόλη των Γρεβενών.

Τα διπλοπαρκαρίσματα στους λίγους κεντρικούς δρόμους που έμειναν, είναι καθημερινό φαινόμενο, ενώ στις ημέρες της λαϊκής και των γιορτών επιρατεί πανδαιμόνιο, καθώς μόνο μια κεντρική οδός, η Κ. Ταλαδούρη παραμένει ανοιχτή και στην οποία μάλιστα καταλήγουν οι δύο εθνικές οδοί Κοζάνης - Γρεβενών και Καλαμπάκας - Γρεβενών.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της τροχαίας παρατηρείται συχνά το αδιαχώρητο καθώς υπάρχει και μεγάλη έλλειψη χώρων στάθμευσης. Ισως με την ελεγχόμενη όμως στάθμευση θα αρθεί μερικώς αυτό το πρόβλημα, αφού θα αναγκάζει τους οδηγούς είτε να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους στο σπίτι είτε μακριά από το Κέντρο.

Προσπάθειες που έγιναν παλαιότερα από άλλες δημοτικές αρχές δεν καρποφόρησαν, ενώ το μεγαλόπνοο σχέδιο να "σκεπάσουν" τον ποταμό Γρεβενίτη και να δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης, φαίνεται ότι εγκαταλείπεται, αφού οι νέες τροποποιήσεις του σχεδίου πόλεως δεν προβλέπουν κάτι τέτοιο.




Ανάγκη πάντως, πέρα από τη δημιουργία των χώρων ελεγχόμενης στάθμευσης είναι η δημιουργία, τουλάχιστον ενός περιφερειακού δρόμου καθώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανείς στην πόλη των Γρεβενών.

Ετσι πέρα από τα ΙΧ αυτοκίνητα οι δρόμοι της πόλης κατακλύζονται καθημερινά από εκατοντάδες φορτηγά τα οποία και δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την όλη κατάσταση.

Πάντως, οι χώροι ελεγχόμενης στάθμευσης αναμένεται να λειτουργήσουν μετά από τέσσερις μήνες από την ημέρα που θα αποφασίσει καθώς θα αξιολογήσει η αρμόδια επιτροπή του δήμου την εταιρία ή το ιδιώτη που θα αναλάβει όλο το έργο.

ΜΑΚΗΣ ΝΑΣΙΑΔΗΣ



ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ "Ι.Κ. ΒΕΛΛΙΔΗΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου