Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

To Φροντιστήριο των ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ στα Γρεβενά

Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017

Μεσαιωνική ομορφιά βγαλμένη από καρτ-ποστάλΜεσαιωνικά σοκάκια που μυρίζουν βασιλικό, πολύχρωμα σπιτάκια, απόκρημνα βράχια και ένα μαγευτικό τοπίο από την αμμώδη, βοτσαλωτή παραλία Fegila.

Το Μοντερόσο αλ Μάρε στη βόρεια Ιταλία αποτελεί ένα καρτ-ποστάλ από εικόνες που μένουν στο μυαλό του επισκέπτη για πολύ καιρό.

Το γραφικό χωριό αποτελεί ένα από τα πέντε ψαροχώρια που βρίσκονται σκαρφαλωμένα στις βραχώδεις ακτές της Λυγερίας.

Γνωστό για τις λεμονιές και τους γαύρους του, εντυπωσιάζει με τη μεσαιωνική του απλότητα ενώ χωρίζεται σε δύο μέρη, την παλιά και τη νέα πλευρά. Στη μέση του χωριού δεσπόζει ο πύργος Aurora ενώ αξίζει να επισκεφθείτε την εκκλησία του San Giovanni Battista.

Η ναυτική παράδοση του χωριού αποκαλύπτεται στα μεσαιωνικά απομεινάρια του κάστρου του, ενώ ένας περίπατος στην παλιά πόλη συνοδεύεται από τα μυρωδιά της θάλασσας ανακατεμένη με το λευκό κρασί της περιοχής. Ανακαλύψτε την ομορφιά της ιταλικής Ριβιέρας εξερευνώντας τα μονοπάτια στο Εθνικό Πάρκο Cinque Terre.
Πληροφορίες - Φωτογραφίες


Μοντερόσο αλ Μάρε / Ιταλία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 2 ώρες και 40 λεπτά από την Αθήνα μέσω Γένοβας και 6 ώρες και 5 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Αθήνας και Ρώμης. Από εκεί συνεχίζετε με τρένο από το σταθμό Genova Brignole με κατεύθυνση το Monterosso και η διαδρομή διαρκεί περίπου μία ώρα.


newsbeast.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου