Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

To Φροντιστήριο των ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ στα Γρεβενά

Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

Αποκαλύψεις για την υπεξαίρεση από το ταμείο του Δήμου Βόλου
Αποκαλύψεις στο τριμελές Πειθαρχικό, παρουσία εισαγγελέα, για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στο ταμείο του Δήμου Βόλου, ύψους
270.000 ευρώ. 

Ο πρώην ταμίας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, παραδέχτηκε πως υπεξαίρεσε 120.000 ευρώ και δήλωσε πως σε έναν υπάλληλο του Δήμου Βόλου έδωσε 35.000 ευρώ με τη μορφή δανείου. Το ίδιο είχε υποστηρίξει και ο τελευταίος στη δική του απολογία. Με γραπτή εντολή δύο αντιδημάρχων έδωσε 600 ευρώ σε έναν υπάλληλο και περίπου 10.000 ευρώ σε εργολάβο, χωρίς τιμολόγια για να πληρωθεί τρεις δόσεις από την εργασία που παρείχε, αλλά πληρωμή χωρίς αποδεικτικά είναι παράνομη. Για τα υπόλοιπα χρήματα ισχυρίστηκε πως δεν γνωρίζει που βρίσκονται και απέδωσε το «κενό» σε λογιστικό λάθος.

«Δεν ξέρω τι έχει συμβεί, εγώ πάντως δεν τα πήρα», είπε.

Χθες εξετάστηκε ακόμη μια υπόθεση που τον αφορούσε ύψους 72.000 ευρώ. Σύμφωνα με παραπεμπτικό της Εκτελεστικής του Δήμου, για 8 μήνες λάμβανε από τον υπάλληλο των λαϊκών χρήματα τα οποία κρατούσε στο ταμείο χωρίς να κόβει γραμμάτια είσπραξης. Έκοψε ένα συνολικό γραμμάτιο 72.000 ευρώ, αλλά σύμφωνα με το δημόσιο λογιστικό φέρεται να παρακρατούσε τα χρήματα. Το πειθαρχικό θα ζητήσει από την Εκτελεστική αναφορά για το εάν αποδόθηκαν τα χρήματα στο ταμείο ώστε να εκδώσει απόφαση . Η Εκτελεστική στο παραπεμπτικό της αναφέρθηκε μόνο στην έκδοση του γραμματίου με το συνολικό ποσό, αλλά όχι στην απόδοση. Σε αυτή την υπόθεση κατηγορείται για αμέλεια.Να αναφερθεί ότι το έλλειμμα έχει διαπιστωθεί κατά τη διάρκεια ελέγχου που έγινε το 2016 από ορκωτούς λογιστές.

Καταθέσεις έδωσαν στο πλαίσιο της ΕΔΕ τόσο ο πρώην αντιδήμαρχος οικονομικών όσο και η διευθύντρια της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου Βόλου, καθώς και υπάλληλοι του Δήμου. Με βάση το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, ο πρώην ταμίας έχει υπεξαιρέσει το συνολικό ποσό των 230.000 ευρώ, ενώ το ποσό των 40.000 ευρώ φέρεται να έχει υπεξαιρέσει ο υπάλληλος του Τμήματος Εμπορίου, ο οποίος έκανε τις εισπράξεις στις λαϊκές αγορές για λογαριασμό του Δήμου, αλλά δεν τις απέδιδε στο ταμείο.

Η υπόθεση του ελλείμματος άρχισε να αποκαλύπτεται τον περασμένο Απρίλιο, όταν ο τότε αντιδήμαρχος Οικονομικών ενημέρωσε εγγράφως τον δήμαρχο Βόλου Θ. Θεοδώρου για ύποπτες κινήσεις στα δημοτικά ταμεία και για πιθανό έλλειμμα της τάξης των 150.000 ευρώ, για να αποκαλυφθεί τελικά στην πορεία της έρευνας ότι το ποσό ήταν κατά πολύ μεγαλύτερο.

e-thessalia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου