ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Stratolaunch, το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο -Εχει δύο καμπίνες!



Έχει δύο καμπίνες, τα άκρα των
φτερών του έχουν απόσταση μεγαλύτερη από αυτή ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου, και σχεδιάστηκε με σκοπό να εκτοξεύει δορυφόρους σε τροχιά πάνω απ’ τη γη.

Αυτό είναι το Stratolaunch, το μεγαλύτερο αεροπλάνο που σχεδιάστηκε ποτέ έως σήμερα. Την Τετάρτη ο συνιδρυτής της Microsoft, Paul Allen, παρουσίασε το τεράστιο αυτό αεροσκάφος μαζί με όλες τις προδιαγραφές του.

Η απόσταση που χωρίζει τα άκρα των δύο φτερών είναι ίση με 118 μέτρα και το αεροπλάνο έχει συνολικά έξι κινητήρες τύπου 747.



Επίσης, στην παρουσίαση επισημάνθηκε πως ο χώρος ανάμεσα στους δύο θαλάμους των αεροπλάνων είναι σχεδιασμένος ώστε να τοποθετούνται οι δορυφόροι που θα μεταφέρει.

Το 2011, οι εκτιμήσεις λέγανε πως η κατασκευή του αεροσκάφους θα κοστίσει 300 εκατομμύρια δολάρια, αλλά ακόμη δεν έχουν υπάρξει περαιτέρω ενημερώσεις για το τελικό κόστος του.



Το αεροπλάνο μαμούθ, που έχει για παρατσούκλι το όνομα ‘Roc’, ζυγίζει 250 τόνους χωρίς να υπολογίζεται οποιασδήποτε φύσης φορτίο.

Η καινοτόμα κίνηση του Allen συμπίπτει με μια πλειάδα επιχεριηματικών πρωτοβουλιών που έχουν λάβει χώρα στον συγκεκριμένο τομέα.



Αλλά το όραμα του Allen είναι κάπως διαφορετικό από την SpaceX του Musk ή την Blue Origin του Μπέζος. Για παράδειγμα, ο Musk σκοπεύει να μεταφέρει πλούσιους ανθρώπους στον Άρη.

Ο Allen όμως στοχεύει στην εκτόξευση δορυφόρων με ακρίβεια, ταχύτητα και οικονομία.










loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου