Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

To Φροντιστήριο των ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ στα Γρεβενά

Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

Οι Αντίπαξοι με τη δαντελωτή ακτογραμμήΤο μικροσκοπικό νησί έχει
μόνο έναν οικισμό στην καρδιά του και τους λιγοστούς μόνιμους κατοίκους. Η φήμη του όμως είναι μεγάλη, με τη δαντελωτή ακτογραμμή του, τις πανέμορφες παραλίες του, τα τιρκουάζ νερά του, τους όρμους και την πλούσια φύση του.

Οι Αντίπαξοι βρίσκονται 5,5 μίλια νοτιοανατολικά των Παξών και η πρόσβαση γίνεται είτε με ιδιωτικά σκάφη είτε με τουριστικά πλοιάρια από τους Παξούς. Οι πιο γνωστές παραλίες του νησιού είναι η Βρίκα, το Βουτούμι και η Μεσαβρίκα. Αν κάνετε το γύρο του με καΐκι θα έχετε την ευκαιρία να παρατηρήσετε τους εκπληκτικούς λευκούς γκρεμούς του, που οφείλονται στο ασβεστολιθικό έδαφός του.

Η Βρίκα είναι η πρώτη παραλία που προσεγγίζει ο επισκέπτης ερχόμενος από τους Παξούς, με λευκή άμμο, βότσαλα και φύση που φτάνει μέχρι την άκρη της θάλασσας. Μεγαλύτερο είναι το Βουτούμι, με τα κυπαρίσσια να αγγίζουν την άμμο. Η Μεσαβρίκα με τα άσπρα βότσαλα είναι η παραλία που προτιμούν οι γυμνιστές. Το λιμανάκι του νησιού είναι η Αγραπιδιά, όπου δένουν ψαροκάικα. Το κεντρικό μονοπάτι του νησιού καταλήγει στον εντυπωσιακό φάρο, κατασκευασμένο στα τέλη του 19ου αιώνα.

Οι Αντίπαξοι φημίζονται για τα αμπέλια τους και το περιζήτητο κρασί τους.

newsbeast.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου