ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Πώς θα καταλάβετε ότι πήγε καλά η πρώτη μέρα στο σχολείο



Η πρώτη μέρα του παιδιού στο σχολείο είναι μέρα προσαρμογής και βέβαια κάθε γονιός ελπίζει να πήγε καλά. Πάμε να δούμε πώς μπορείτε να διαπιστώσετε αν όντως συνέβη κάτι τέτοιο, ιδιαίτερα αν το παιδί σας είναι «πρωτάκι»:

Μια πρώτη εικόνα σίγουρα αποκομίσατε τις μέρες που προηγήθηκαν της σημερινής. Ήταν το παιδί ανυπόμονο ή έστω με θετική προδιάθεση να ζήσει κάτι καινούριο ή το έβλεπε τελείως αρνητικά; Οι προσπάθειες ψυχολογικής του προετοιμασίας όσο πλησίαζε η 11η Σεπτεμβρίου στέφθηκαν με επιτυχία ή είχατε...δράματα;

Σήμερα το πρωί που ξυπνήσατε το παιδί και ιδιαίτερα όταν το αφήσατε το σχολείο, αντέδρασε άσχημα ή ήταν ήρεμο; Γιατί πολλά παιδιά, ακόμα και αν τις προηγούμενες μέρες δείχνουν μια σχετική ηρεμία μπροστά στην προοπτική της πρώτης μέρας του σχολείου, όταν έρχεται η ώρα να αποχωριστούν τους γονείς τους, ξεσπούν σε κλάματα.

Όταν το παιδί επιστρέψει στο σχολείο, προσέξτε να αξιολογήσετε την ψυχολογική του κατάσταση τελείως αντικειμενικά και όχι με βάση τις ανησυχίες σας που πηγάζουν από δικά σας βιώματα στα σχολικά σας χρόνια. Μόνο έτσι θα μείνει καθαρή η ματιά σας.

Παροτρύνετε το παιδί να σας μιλήσει για την πρώτη του μέρα στο σχολείο όταν επιστρέψει σπίτι, δείτε πώς θα εκφραστεί και σε ποια σημεία θα σταθεί περισσότερο. Μέσα από την ανάλυση που θα κάνετε, γνωρίζοντας κιόλας το παιδί και την ψυχοσύνθεσή του, έχετε τη δυνατότητα να καταλήξετε αν τα πράγματα πήγαν καλά, ακόμα κι αν δε σας πει τίποτα ευθέως.

Να έχετε στο μυαλό σας ότι δεν ήρθε το τέλος του κόσμου αν οι πρώτες του εντυπώσεις δεν είναι καλές. Μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για καινούριο περιβάλλον, το παιδί είναι μετά από τρεις μήνες διακοπών, άρα σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί μια περίοδο προσαρμογής. Τώρα βέβαια αν οι αντιδράσεις του είναι ακραία αρνητικές, πρέπει να το βοηθήσετε να το δει διαφορετικά.

Από εκεί και πέρα, μην αρνηθείτε να του αναφέρετε για όσα πρόκειται να ζήσει τις επόμενες ημέρες. Όταν το παιδί γνωρίζει τι θα βιώσει προσεχώς, νιώθει μεγαλύτερη ηρεμία και βέβαια έχετε τη δυνατότητα να αποκαταστήσετε κάποια στρεβλή εικόνα που μπορεί να έχει σε κάποιες πτυχές της σχολικής ζωής.

Τέλος, δώστε του το ελεύθερο να ρωτήσει οτιδήποτε του έκανε εντύπωση ή του δημιούργησε απορίες από όσα έζησε την πρώτη μέρα στο σχολείο. Πρέπει να διαπιστώσει ότι δείχνετε έμπρακτο ενδιαφέρον για την ψυχολογία του και δεν περιοριστήκατε σε μια στείρα αναφορά των νέων του, χωρίς τίποτα περαιτέρω.




newsbeast.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου