ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Συνδυασμός ΕΛΠΙΔΑ || Περί ψέματος: “Μ’ όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις”




Δύο νυν και ένας  πρώην  αντιπεριφερειάρχες, προσπάθησαν την προηγούμενη Πέμπτη
  επί μία ολόκληρη ώρα να πουν τι; Πώς ο συνδυασμός μας, που κατέθεσε ερώτηση για τα χρήματα που χάθηκαν απ’ το Ταμείο για τη Φτώχεια (ΤΕΒΑ), λέει ψέματα, αν και παραδέχτηκαν πως τα χρήματα αυτά δεν έφτασαν ποτέ στους δικαιούχους που τα περιμένουν από το 2016!

Τελικά ισχύει πάντα αυτό που λέει ο λαός μας “μ’ όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις”.

Γιατί πρέπει να θυμίσουμε πως και για τις άλλες αποκαλύψεις μας μέχρι τώρα (βλέπε δωρεές, κερνάμε Ελλάδα, απώλεια εκατομμυρίων ΕΣΠΑ, παράνομες απευθείας αναθέσεις κ.τ.λ. κ.τ.λ.) τα ίδια μας έλεγαν. Ότι λέγαμε ψέματα εμείς και έπειτα αυτοί, οι… ειλικρινείς και… αξιόπιστοι, δεν ήξεραν πώς να τα μαζέψουν.< Λοιπόν, κύριοι περιφερειάρχη, πρώην και νυν αντιπεριφερειάρχες, για να τελειώνουμε. Υπάρχουν συμπολίτες μας που έχουν απόλυτη ανάγκη αυτά τα χρήματα για την επιβίωση τους. Μπορείτε να τους τα εξασφαλίσετε, επιτέλους;






Επί της ουσίας  της συνέντευξης τύπου.

Αντίθετα με τα όσα είπαν στην συνέντευξη τύπου οι αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες το πρόγραμμα του ΤΕΒΑ στην Χώρα και στην Περιφέρεια πάει από το κακό στο χειρότερο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat στις 16/10/2017, στην Ελλάδα το 2016 βρίσκονταν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού το 35,6 % του πληθυσμού (3,8 εκατ. άνθρωποι), με μόλις δύο χώρες σε χειρότερη κατάσταση από την Ελλάδα. (Βουλγαρία, Ρουμανία).
Παρά τα δραματικά ποσοστά του ελληνικού πληθυσμού που αντιμετωπίζει το φαινόμενο της Φτώχειας,, η αξιοποίηση των πόρων από το ΤΕΒΑ, παρουσιάζει μηδενικό αποτέλεσμα για το 2015, καθώς είχε εγκριθεί μόλις το 0,8 % των δαπανών του προγράμματος (19η θέση μεταξύ 21 χωρών) και καταβλήθηκε σε δικαιούχους που υλοποιούν δράσεις μόλις το 0,7 % του συνολικού προϋπολογισμού, ενώ η επισιτιστική συνδρομή (τα τρόφιμα δηλαδή) δεν είχε φθάσει στους τελικούς αποδέκτες.
Ειδικότερα εντός της πρώτης διετίας, δεν φαίνεται να έχει δοθεί επισιτιστική συνδρομή σε τελικούς αποδέκτες στο πλαίσιο του προγράμματος στην Ελλάδα. (πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά, σελ. 18) . Πηγή: European Commission (2015), The Fund for European Aid to the Most Deprived (FEAD): Breaking the vicious circle of poverty and deprivation.)
Για σύγκριση, στη Γαλλία όπου οι φορείς της κοινωνίας των πολιτών έχουν αναλάβει ενεργό ρόλο στην υλοποίηση του προγράμματος, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, τα ποσοστά απορρόφησης τα πρώτα δυο έτη ανέρχονταν στο 24,2 % όσον αφορά τις εγκεκριμένες δαπάνες και σε 18,0 % όσον αφορά τις δαπάνες που καταβλήθηκαν.
Στο πλαίσιο του προγράμματος 4,2 εκατ. άτομα έλαβαν τρόφιμα στην Γαλλία τη περίοδο 2014-15
Στη Δυτική Μακεδονία
Στη Δυτική Μακεδονία δυστυχώς μέχρι σήμερα, Ιούνιο του 2018, δεν πήγε τίποτε στους ανθρώπους που υποφέρουν από Φτώχεια.
Εγκαλέσαμε την Περιφερειακή Αρχή για την τεράστια καθυστέρηση  διάθεσης τροφίμων αξίας 2.6 εκ € που αφορούσαν το 2016 και δεν έχουν δοθεί μέχρι σήμερα.
Μας επιβεβαίωσαν πλήρως! Παραδέχθηκαν δημόσια ότι όντως τα τρόφιμα δεν έφτασαν ακόμη στους δικαιούχους.
Ως δικαιολογία ψέλλισαν χωρίς να ντραπούν ότι αυτό το κατάφερε μόνο μία Περιφέρεια η Ανατολική Μακεδονία Θράκη.
Βέβαια δεν είπαν την αλήθεια γιατί με μια πρόχειρη αναζήτηση πχ διαβάζουμε ότι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ολοκληρώθηκαν νωρίτερα οι διαγωνισμοί για τους δικαιούχους του ΤΕΒΑ, και συνολικά αξιοποιήθηκαν κονδύλια περίπου 13 εκ € για τη διετία 2015-2016. Με τα χρήματα αυτά από τις έξι κοινωνικές συμπράξεις της Κεντρικής Μακεδονίας διανεμήθηκαν περίπου 3.500 τόνοι βοήθειας προς τους 61.000 ωφελούμενους (πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά)
Άρα που διαφωνούν με αυτό που τους κατηγορήσαμε; Πόσο ανακουφίζει τους άπορους και φτωχούς συνανθρώπους μας να λες  ότι και οι άλλες Περιφέρειες καθυστέρησαν;
Δεν θα ήταν φυσικό  και αυτονόητο η Δυτική Μακεδονία  που έχει την πρωτιά στην ανεργία και άρα και στην φτώχεια να πρωτοστατεί σε ένα πρόγραμμα ανακούφισης της;
Ως προς την οριστική απώλεια  2,5 εκ € για τρόφιμα που αφορούν στο έτος  2017
Μας επιβεβαίωσαν πλήρως! Παραδέχθηκαν ότι δεν υπάρχει κατανομή πόρων για το 2017. Ότι από την κατανομή πόρων του 2015-2016 (πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά) το υπουργείο κατανέμει απευθείας χρήματα για το 2018-2019 (πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά). Αλλά παρόλα αυτά ισχυρίζονται ότι απώλεια πόρων δεν υπάρχει (!) Περίεργη προσέγγιση. Αν δεν υπήρχε απώλεια πόρων τώρα θα έπρεπε να είναι σε εξέλιξη διανομή τροφίμων 5,1 εκ € (2,6 εκ € για το 2016 και 2,5 εκ € για το 2017) αφού σύμφωνα με τους ίδιους η Περιφέρεια δικαιούται 2,5 εκ € τον χρόνο (βλ Δελτίο Τύπου Περιφέρειας: Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αντιστοιχούν 17,5 εκ € για 7 χρόνια και ετήσιο  προϋπολογισμό 2.500.000 ευρώ. Σταύρος Γιαννακίδης: «17,5 εκ € για την αντιμετώπιση της φτώχειας έρχονται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μέσω του ΤΕΒΑ http://www.pdm.gov.gr/tag/antiperiferiarchis-ygias-pronias-ke-kinonikis-synochis).
  Κάτι  τέτοιο δεν είναι σε εξέλιξη.  Αυτό που επιβεβαιώθηκε είναι ότι θα υποβληθεί για ένταξη το Τεχνικό Δελτίο για τα τρόφιμα του 2018-2019. Άρα το 2017 δεν υπάρχει!
Ως προς τις απευθείας αναθέσεις
Αμφισβήτησαν ότι έγιναν οι οκτώ αναθέσεις  στην ίδια εταιρεία συνολικού π/υ  258.482,00 €. Παραδέχθηκαν ότι έγιναν 4 απευθείας αναθέσεις 24.000 € και ότι οι υπόλοιπες έγιναν με διαγωνισμό!






 Εννοούσαν πρόχειρο διαγωνισμό (που το ν αναφέρουμε)  ή με επιλογή από το Μητρώο Συμβούλων της Διαχειριστικής Αρχής.
Αυτοί φυσικά δεν είναι διαγωνισμοί. Είναι έμμεσες απευθείας αναθέσεις! Άλλωστε όλως τυχαίως κατέληξαν  οκτώ φορές στον ίδιο ανάδοχο ! (πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά, εδώ , εδώ , εδώ , εδώ , εδώ , εδώ , και εδώ)
Για την απώλεια των 90.000 € για τρόφιμα για το 2014
Μας επιβεβαίωσαν πλήρως! Δεν αμφισβητήθηκε το γεγονός της επιστροφής των 90.000€ λόγω μη τήρησης της νομιμότητας  στη διαχείρισή τους. Πώς θα μπορούσαν άλλωστε τα έγγραφα είναι καταπέλτης (πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά).
Βαριές κατηγορίες  για τους προηγούμενους (Δημάρχους και Περιφερειάρχη) .
Είπαν ότι μοίραζαν σακούλες με τρόφιμα με κομματικά κριτήρια. Ότι υπήρχαν διπλές και τριπλές εγγραφές και άρα κάποιοι έπαιρναν τρόφιμα που δεν δικαιούνταν. Οφείλουν να απαντήσουν οι προηγούμενοι. Όμως είναι γεγονός ότι ούτε χρήματα απ΄ ότι ξέρουμε ζητήθηκε από τους προηγούμενους να επιστρέψουν ούτε καμιά καταγγελία έγινε από την Περιφερειακή Αρχή του κου Καρυπίδη, εφόσον βρήκαν παράνομες διαδικασίες. Οπότε οφείλουν να προσκομίσουν άμεσα εάν και εφόσον έχουν τα στοιχεία, διαφορετικά θα πρόκειται για άλλη μια πράξη της προσφιλούς τους τακτικής, της λάσπης στον ανεμιστήρα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου