Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αναζήτηση

To Φροντιστήριο των ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ στα Γρεβενά

Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2018

Το σπίτι που κρέμεται στο γκρεμό


Ζήτησαν να έχουν την πιο εντυπωσιακή θέα που μπορεί να διαθέτει ένα σπίτι και
το «αίτημα» τους έγινε πραγματικότητα. Βέβαια, τότε οι αρχιτέκτονες..
δε φαντάζονταν αυτό που θα ακολουθούσε και πολύ περισσότερο οι άνθρωποι που ανέλαβαν να υλοποιήσουν στην πράξη το σχέδιο που εκπόνησαν οι πρώτοι.

Αυτή πρέπει να ήταν –αν όχι η πιο επικίνδυνη- μία από τις πλέον επικίνδυνες δουλειές στον κόσμο, διότι ένα ζευγάρι από την Αυστραλία ζήτησε να του χτίσουν ένα σπίτι στον γκρεμό. Όχι απλά να βρίσκεται στην άκρη του γκρεμού, αλλά να κρέμεται από αυτόν. Με την πρώτη όψη μοιάζει με ένα κουβούκλιο, κι όμως δεν πρόκειται περί αυτού, αλλά περί μιας πενταόροφης κατοικίας, ομολογουμένως της πιο… περίεργης και συνάμα εντυπωσιακής που υπάρχει στα παγκόσμια χρονικά.

Όπως γράφει το newsbeast.gr, το σπίτι βρίσκεται στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στη νοτιοδυτική ακτή της Βικτόρια. Η Έμμα και ο Ντέιβιντ είχαν ζητήσει αρχικά να φτιαχτεί το εν λόγω οικοδόμημα για να το χρησιμοποιούν ως εξοχικό, αλλά η εκπληκτική θέα και η «εργονομία» του τους έκαναν να περνούν πολύ περισσότερο καιρό εκεί απ’ ότι υπολόγιζαν αρχικά.

Η οικία τους λοιπόν, διαθέτει πέντε πατώματα και είναι εμπνευσμένη από τη δομή του βράχου. Στο πρώτο επίπεδο μπαίνει το αμάξι τους, κοινώς χρησιμοποιείται ως γκαράζ και υπάρχει και ένα ασανσέρ που μεταφέρει τους κατοίκους στα άλλα πατώματα. Στο δεύτερο υπάρχει το καθιστικό και μια κουζίνα με πάσο, στο τρίτο βρίσκονται δύο υπνοδωμάτια με ένα κοινό μπάνιο, στο τέταρτο ένα υπνοδωμάτιο-σουίτα και ένα απλό και στο τελευταίο ένας ημί-υπαίθριος χώρος με ένα ανοιχτό τζακούζι και ένα μπάρμπεκιου.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου