ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Το σπάνιο φαινόμενο της φύσης στο Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου



Το Απολιθωμένο Δάσος της
Λέσβου είναι ένα από τα δύο μεγαλύτερα στον κόσμο (το άλλο είναι το Εθνικό Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους στην Αριζόνα). Και κάθε χρόνο συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες, που έρχονται να θαυμάσουν από κοντά αυτό το μοναδικό φαινόμενο. Άλλωστε, πρόκειται για μία μοναδική εμπειρία, που δεν γίνεται να μη μείνει αξέχαστη, σε όσους βρίσκονται μπροστά σε αυτό το σπάνιο θέαμα.

Το Απολιθωμένο Δάσος βρίσκεται στη δυτική Λέσβο και περικλείεται από τους οικισμούς Σίγρι, Ερεσός και Άντισσα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, σχηματίστηκε από την έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα που έλαβε χώρα στο νησί, περίπου πριν 20 εκατομμύρια χρόνια.


Η ηφαιστειακή δραστηριότητα δημιούργησε λάβα, πυροκλαστικά υλικά και στάχτη, με συνέπεια να καλυφθεί η χλωρίδα της περιοχής σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Μετά από μια διαδικασία κατά την οποία υδροθερμικά διαλύματα εμπότισαν την ηφαιστειακή τέφρα που είχε καλύψει τους κορμούς των δένδρων, ξεκίνησε η απολίθωσή τους, δίνοντας αυτό το μοναδικό αποτέλεσμα.


Από το 1985, το Απολιθωμένο Δάσος έχει χαρακτηριστεί προστατευόμενο, ενώ αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Λέσβου. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν από κοντά και τα διαφορετικά πάρκα με απολιθωμένους κορμούς, όπως το Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους, το Πάρκο Σιγρίου, το Πάρκο Πλάκας και το Πάρκο στη νησί Νισιώπη. Αλλά και το Μουσείο.

Σε μία έκταση, περίπου 500 στρεμμάτων, στο Πάρκο του Απολιθωμένου Δάσους υπάρχουν οι κυριότερες συγκεντρώσεις κορμών. Και οι δεκάδες απολιθωμένοι κορμοί, αλλά και η άριστη κατάσταση τους, αφήνουν τους επισκέπτες με το στόμα ανοιχτό.























newsbeast.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου