ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Το χωριό-όαση στην έρημο Ατακάμα που έχει γίνει τουριστικό θέρετρο



Ένα χωριό χτισμένο γύρω από μια
μικρή όαση στην έρημο Ατακάμα έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στο Περού. Λέγεται Χουακατσίνα, απέχει 290 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Λίμα και έχει μόλις 100 μόνιμους κατοίκους.

Μικρή σημασία όμως έχουν όλα αυτά καθώς το μέρος που δυσκολεύεσαι να πιστέψεις πως υπάρχει στη μέση του πουθενά, αποτελεί τουριστικό θέρετρο και προορισμό για όσους λατρεύουν την περιπέτεια.


Η Χουακατσίνα, που βρίσκεται και σε χαρτονόμισμα του Περού, περιβάλλεται από αμμόλοφους και βρίσκεται περίπου πέντε χιλιόμετρα μακριά από την πόλη Ίκα. Τη δεκαετία του '40 οι εύποροι κάτοικοι του Περού επισκέπτονταν το χωριό για να κάνουν μπάνιο στα ιαματικά νερά της όασης. Το 1980 το νερό που έρεε στη λίμνη σταμάτησε και το 2015 ένα γκρουπ δέκα επιχειρηματιών ανέλαβε δράση προκειμένου να μην αφήσει τη λίμνη να στερέψει. Κατέστρωσαν ένα σχέδιο βάσει του οποίου προχώρησαν στην άντληση υδάτων από ένα κοντινό αγρόκτημα.


Έκτοτε η στάθμη της λίμνης έχει ανέβει κατά τρία εκατοστά. Σύμφωνα με τους ντόπιους, το νερό της όασης έχει θεραπευτικές ιδιότητες και βοηθά στην αντιμετώπιση του άσθματος και των ρευματισμών.


Γύρω από τις όχθες της όασης οι παραθεριστές μπορούν να βρουν παραδοσιακά ξενοδοχεία, εστιατόρια, καταστήματα, βιβλιοθήκη, μπορούν να νοικιάσουν θαλάσσια ποδήλατα και να επιδοθούν σε διάφορες δραστηριότητες όπως οδήγηση με μπάγκι στην έρημο ή sandboarding.

Το δύσκολο βέβαια είναι να φτάσει κανείς μέχρι την όαση, καθώς οι επισκέπτες θα πρέπει να ταξιδέψουν 4,5 ώρες με λεωφορείο από τη Λίμα έως την πόλη Ίκα και από εκεί να πάρουν ταξί για να φτάσουν στον προορισμό τους...









newsbeast.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου