ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Η… μπακαλίστικη πράξη για να βγάλεις περισσότερα χρήματα



Ο Ramit Sethi είναι CEO, ιθύνων νους πίσω από δύο ιστοσελίδες με κοινό
περισσότερο από 1 εκατ. ανθρώπους (iwillteachyoutoberich.com και GrowthLab.com) και συγγραφέας του μπεστ σέλερ βιβλίου «I Will Teach You To Be Rich».

Ο ειδικός συνεργάτης στην οικονομική αρθρογραφία των «New York Times» και «Wall Street Journal» θεωρεί λοιπόν πως μπορεί να μας κάνει να αλλάξουμε νοοτροπία με δυο-τρία απλά πραγματάκια.

«Είμαι πεπεισμένος πως μια λανθασμένη πεποίθηση που στερεί τους ανθρώπους από το να συσσωρεύουν πλούτο μπορεί να αποσυναρμολογηθεί σε πέντε λεπτά απλών μαθηματικών», λέει, θεωρώντας πως οι άνθρωποι τρομάζουν από το κυνήγι υψηλών στόχων πιστεύοντας πως ουσιαστικά είναι άπιαστοι.

Ο Sethi το αντιμετώπισε αυτό όταν ήθελε να φτιάξει σώμα στα πανεπιστημιακά του χρόνια και δικαιολογούνταν στον εαυτό του: «Ποτέ δεν θα τα καταφέρω. Δεν είμαι παρά ένας ξερακιανός Ινδός». Και είναι τα ίδια πράγματα που βρίσκονται στον πυρήνα αυτών των στρεβλών πεποιθήσεων που μας κάνουν να τα βλέπουμε όλα βουνό, διατείνεται.

Αν σπάσουμε λοιπόν τους στόχους μας και αρχίσουμε από τα μικρά και απλά, τότε μπορούμε να αγγίξουμε μεγαλόπνοους στόχους ένα βήμα τη φορά. Όσο για τον λόγο που δεν το κάνουμε, είναι απλώς γιατί ποτέ κανείς δεν μας δίδαξε τον τρόπο.



Ο Sethi επιμένει πως μπορούμε να κερδίσουμε περισσότερα λεφτά αναγνωρίζοντας τις στρεβλές πεποιθήσεις μας για το αδύνατο του πράγματος. «Το να βγάλεις άλλα 10.000 δολάρια εξτρά μοιάζει απίθανο, αλλά ας το σπάσουμε σε μικρότερα κομμάτια. Αν αναρωτηθείς αντιθέτως πώς θα βγάλεις 500 δολάρια, 1.000 δολάρια ή 5.000 δολάρια εξτρά, τότε μπορείς να βρεις πιο ρεαλιστικές λύσεις που θα είναι και πιο ελέγξιμες».





Και προτείνει μάλιστα και μια σειρά από απλά μαθηματικά που μπορούμε να κάνουμε: «Ας υποθέσουμε πως βγάζεις 50 δολάρια την ώρα. Αν δουλέψεις 10 ώρες τη βδομάδα για 5 μήνες, τότε μπορείς να κερδίσεις αυτά τα εξτρά 10.000 δολάρια: 50 δολάρια/ώρα x 10 ώρες/βδομάδα x 5 μήνες = 10.000 δολάρια!».

Κι αυτό είναι μόνο η αρχή, καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι να αλλάξουμε απλώς τον τρόπο που το αντιμετωπίζουμε. «Όσο αποκτάς μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και περισσότερους πελάτες, τότε μπορείς να αυξήσεις τις αποδοχές σου και να κερδίσεις αυτά τα 10.000 δολάρια στον μισό χρόνο: 100 δολάρια/ώρα x 10 ώρες/βδομάδα x 2,5 μήνες = 10.000 δολάρια».

Αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει: «Αν οι στόχοι μοιάζουν τόσο άπιαστοι, τότε δεν μπορούμε καν να φανταστούμε τι πρέπει να κάνουμε. Αντιθέτως, να ονειρεύεστε τα μεγάλα αλλά να ξεκινάτε από τα μικρά»…





newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου