ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Αθλητής πέθανε γιατί έφαγε γυμνοσάλιαγκα και μολύνθηκε από παράσιτα [εικόνες]



Την τελευταία του πνοή άφησε ο
Σαμ Μπάλαρντ, ο Αυστραλός αθλητής, η ιστορία του οποίου είχε συγκινήσει όλον τον κόσμο.
Ο πρώην παίκτης του ράγκμπι πέθανε πριν λίγες μέρες μετά από 8 χρόνια μάχης με την παρασιτική μόλυνση, η οποία και τον είχε αφήσει παραπληγικό.
Τα διεθνή ΜΜΕ έφεραν και πάλι στο φως την σοκαριστική ιστορία του, η οποία ξεκίνησε από ένα στοίχημα σε ένα πάρτι.





Συγκεκριμένα, ο Σαμ Μπάλαρντ ήταν μόλις 19 ετών και πολλά υποσχόμενος παίκτης του ράγκμπι, όταν έμεινε καθηλωμένος σε ένα καρότσι.
Την τελευταία του πνοή άφησε ο Σαμ Μπάλαρντ, ο Αυστραλός αθλητής, η ιστορία του οποίου είχε συγκινήσει όλον τον κόσμο.Την τελευταία του πνοή άφησε ο Σαμ Μπάλαρντ, ο Αυστραλός αθλητής, η ιστορία του οποίου είχε συγκινήσει όλον τον κόσμο.
Αιτία ήταν ένα στοίχημα που είχε βάλει με φίλους τους σε ένα πάρτι για το ποιος θα φάει έναν γυμνοσάλιαγκα. Ο Σαμ το έφαγε και από τότε ξεκίνησε ο Γολγοθάς του.
Το στοίχημα δόθηκε στο πάρτι αποφοίτησης στο Λύκειο του στο Σίδνεϊ, στο οποίο και ο Σαμ είχε πάει με την παρέα του για να διασκεδάσει.
Ο πρώην παίκτης του ράγκμπι πέθανε πριν λίγες μέρες μετά από 8 χρόνια μάχης με την παρασιτική μόλυνση, η οποία και τον είχε αφήσει παραπληγικό.Ο πρώην παίκτης του ράγκμπι πέθανε πριν λίγες μέρες μετά από 8 χρόνια μάχης με την παρασιτική μόλυνση, η οποία και τον είχε αφήσει παραπληγικό.
Για την τραγική βραδιά μίλησαν πρόσφατα δύο φίλοι του Μπάναρντ στο The Project.
«Καθόμασταν στο πάρτι πίνοντας κόκκινο κρασί και παριστάνοντας τους μεγάλους, όταν ξαφνικά είδαμε έναν γυμνοσάλιαγκα στο πάτωμα. Ξαφνικά κάποιος ρώτησε: "ποιος τολμάει να τον καταπιεί;". Ο Σαμ ήταν αυτός που προσφέρθηκε και τότε ξεκίνησαν όλα», θυμάται ο Τζίμι Γκάλβιν.
Τα διεθνή ΜΜΕ έφεραν και πάλι στο φως την σοκαριστική ιστορία του, η οποία ξεκίνησε από ένα στοίχημα σε ένα πάρτι.Τα διεθνή ΜΜΕ έφεραν και πάλι στο φως την σοκαριστική ιστορία του, η οποία ξεκίνησε από ένα στοίχημα σε ένα πάρτι.
Σύμφωνα με την Daily Mail, λίγες μέρες μετά το στοίχημα, ο Μπάλαρντ αρρώστησε βαριά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Εκεί έμαθε πως έχει μολυνθεί με το παράσιτο Angiostrongylus cantonensis, το οποίο βρίσκεται κυρίως στους αρουραίους και στους γυμνοσάλιαγκες.
Συγκεκριμένα, ο Σαμ Μπάλαρντ ήταν μόλις 19 ετών και πολλά υποσχόμενος παίκτης του ράγκμπι, όταν έμεινε καθηλωμένος σε ένα καρότσι.Συγκεκριμένα, ο Σαμ Μπάλαρντ ήταν μόλις 19 ετών και πολλά υποσχόμενος παίκτης του ράγκμπι, όταν έμεινε καθηλωμένος σε ένα καρότσι.
Ωστόσο η κατάστασή του Σαμ χειροτέρεψε λίγες μέρες μετά την διάγνωση.
Η αρχική μόλυνση με το παράσιτο εξελίχθηκε σε ηωσινοφιλική μηνιγγοεγκεφαλίτιδα, με αποτέλεσμα ο 19χρονος να πέσει σε κώμα, το οποίο κράτησε 420 ημέρες, επηρεάζοντας με τραγικό τρόπο τον εγκέφαλό του. Όταν ξύπνησε ο Σαμ ήταν παράλυτος από την μέση και κάτω.
Ωστόσο ο Μπάλαρντ ποτέ δεν το έβαλε κάτω. Τόσα χρόνια πάλευε  με τα προβλήματα υγεία του, πιστεύοντας πως με την τόλμη του κάποια μέρα θα γίνει καλά.
 «Εκείνο το περιστατικό στο πάρτι ήταν τελείως καταστροφικό. Άλλαξε για πάντα τη ζωή του, τη ζωή όλων μας. Οι επιπτώσεις ήταν τεράστιες», είχε πει η τραγική μητέρα τότε στους δημοσιογράφους.
Αιτία ήταν ένα στοίχημα που είχε βάλει με φίλους τους σε ένα πάρτι για το ποιος θα φάει έναν γυμνοσάλιαγκα. Ο Σαμ το έφαγε και από τότε ξεκίνησε ο Γολγοθάς του.Αιτία ήταν ένα στοίχημα που είχε βάλει με φίλους τους σε ένα πάρτι για το ποιος θα φάει έναν γυμνοσάλιαγκα. Ο Σαμ το έφαγε και από τότε ξεκίνησε ο Γολγοθάς του.





Ο Σαμ τελικά δεν άντεξε, έσβησε την περασμένη Πέμπτη περιτριγυριζόμενος από τους φίλους και τους συγγενείς που στάθηκαν στο πλευρό του όλα αυτά τα χρόνια.
Σύμφωνα με την Daily Mail, λίγες μέρες μετά το στοίχημα, ο Μπάλαρντ αρρώστησε βαριά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και του είπαν πως πάσχει από παρασυτική μόλυνση. Σύμφωνα με την Daily Mail, λίγες μέρες μετά το στοίχημα, ο Μπάλαρντ αρρώστησε βαριά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και του είπαν πως πάσχει από παρασυτική μόλυνση.
Οι τελευταίες του λέξεις ήταν προς την μητέρα του, στην οποία γύρισε και είπε με τόση αγνότητα και τρυφερότητα...  «σ' αγαπώ».
iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου