ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Σeξουαλικές φαντασιώσεις: Μύθοι και πραγματικότητα

Ποιες είναι οι πιο συχνές φαντασιώσεις των γυναικών - Τι φαντασιώνονται οι άντρες..


Οι σεξουαλικές φαντασιώσεις για πολλούς είναι ένα θέμα ταμπού. Νέα έρευνα του
πανεπιστημίου του Μόντρεαλ έρχεται να φωτίσει πολλές από τις σκοτεινές πτυχές θεμάτων που απασχολούν άντρες και γυναίκες
στην καθημερινή σεξουαλική τους ζωή. Ποια είναι η συχνότερη φαντασίωση των αντρών; Τι περιλαμβάνουν τα σεξουαλικά «όνειρα» των γυναικών; Εχουν άλλες φαντασιώσεις οι παντρεμένοι;


Αλήθεια τι έρχεται στο μυαλό του καθενός όταν αναφερόμαστε στις σεξουαλικές φαντασιώσεις; Ανεξάρτητα αν είμαστε άντρες ή γυναίκες, κάποιες στάνταρ εικόνες έρχονται στο μυαλό όλων όταν ακούμε την φράση «σεξουαλικές φαντασιώσεις»...

Μαύρα δαντελωτά εσώρουχα, ποτό που ρέει άφθονο, θαλασσινά, χορός, ενίοτε μαστίγια και χειροπέδες, θα μπορούσαν να μπουν στο κάδρο των ερωτικών φαντασιώσεων, ενώ όσοι είδαν το 1999 την ταινία «Μάτια ερμητικά κλειστά», με το ζεύγος Τομ Κρουζ και Νικόλ Κίντμαν, δεν θα ξεχάσουν την αποκάλυψη της Κίντμαν στον σύζυγό της, ότι έχει σεξουαλικές φαντασιώσεις πως κάνει σεξ με έναν άλλον άντρα. Μια αποκάλυψη που τον εξώθησε να αναζητήσει αλλού τον έρωτα.

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ προσπάθησαν να βάλουν μια τάξη στο θέμα «σεξουαλικές φαντασιώσεις», να τις διαχωρίσουν σε ασυνήθιστες, συχνές και πολύ συχνές και να ανακαλύψουν τις συμπεριφορές γυναικών και αντρών απέναντι σε αυτές τις φαντασιώσεις.

Με την βοήθεια 1,517 ενηλίκων εθελοντών, 799 αντρών και 718 γυναικών, με το 85,1% να είναι ετεροφυλόφιλοι, το 3,6% ομοφυλόφιλοι και το υπόλοιπο ποσοστό αδιευκρίνιστης σεξουαλικής ταυτότητας, οι ερευνητές κατέγραψαν τις σεξουαλικές φαντασιώσεις των ανθρώπων αυτών και τους ζήτησαν να τους περιγράψουν με λεπτομέρειες τις πιο συχνές από αυτές.

Οι φαντασιώσεις των εθελοντών διακρίθηκαν από τους ερευνητές σε στατιστικά σπάνιες (2,3%), ασυνήθιστες (15,9%) και χαρακτηριστικές, (οι πιο κοινές), (84,1%), καθώς επίσης καταγράφηκαν οι σεξουαλικές φαντασιώσεις αντρών και γυναικών.

O επικεφαλής της μελέτης Christian Joyal δήλωσε ότι επειδή δεν υπάρχει μέχρι σήμερα ορισμός στα επίσημα εγχειρίδια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για να εξηγεί τι είναι ακριβώς σεξουαλική φαντασίωση, ποιες είναι διαδεδομένες και ποιες όχι, οι ερευνητές ξεκινούν θεωρώντας ότι το σεξ μεταξύ δύο αντρών και μιας γυναίκας είναι μια συνηθισμένη φαντασίωση, ενώ το σεξ μεταξύ ανθρώπων και ζώων είναι μια εξαιρετικά σπάνια φαντασίωση.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι άντρες έχουν περισσότερες φαντασιώσεις από τις γυναίκες και αρέσκονται να τις περιγράφουν με λεπτομέρειες, ενώ παράλληλα οι φαντασιώσεις των παντρεμένων αντρών είναι συχνά με άλλες γυναίκες και όχι με την σύζυγό τους.

Αντίθετα, οι γυναίκες φαντασιώνονται ότι είναι «αντικείμενα υποταγής» μέσα στο γάμο τους, αλλά, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, δεν αποκλείεται το ίδιο άτομο που έχει μια φαντασίωση με υποταγή, σε άλλη στιγμή να έχει σεξουαλικές φαντασιώσεις ότι είναι «ο κυρίαρχος του παιχνιδιού».

Όμως, οι ερευνητές διευκρίνισαν ότι οι γυναίκες σε ποσοστό από 30 μέχρι 60% δεν επιθυμούν οι φαντασιώσεις τους να γίνουν πραγματικότητα, ενώ, αντίθετα, ο αντρικός πληθυσμός «καίγεται» να δώσει «σάρκα και οστά» στις εικόνες των σεξουαλικών του φαντασιώσεων.

Η μελέτη αποκάλυψε ότι μια από τις συχνότερες σεξουαλικές φαντασιώσεις των αντρών είναι να παρακολουθούν την σύντροφό τους να κάνει σεξ με έναν άλλον άντρα...

Ο επικεφαλής της έρευνας δήλωσε ότι η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «The Journal of Sexual Medicine», επιτρέπει στους επιστήμονες να εξηγήσουν διάφορα κοινωνικά φαινόμενα, όπως την μεγάλη επιτυχία του βιβλίου «Οι πενήντα αποχρώσεις του γκρι».



protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου