Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αναζήτηση

To Φροντιστήριο των ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ στα Γρεβενά

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018

Πίνδος Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γρεβενών: “Χριστούγεννα στα Γρεβενά... όπως παλιά” (video)Στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Γρεβενών Πίνδος,
την Κυριακή 16.12.2018 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γρεβενών , εκδήλωση με τίτλο “Χριστούγεννα στα Γρεβενά ... όπως παλιά”.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε στη μικρή σκηνή του συλλόγου το ομώνυμο θεατρικό από ερασιτέχνες ηθοποιούς του συλλόγου μας με τη συνεργασία των μικρών χορευτών. Η υπόθεση του θεατρικού πραγματεύεται μια Γρεβενιώτικη οικογένεια ή οποία περιμένει τα Χριστούγεννα και κάνει τις ανάλογες προετοιμασίες (καθαριότητα, στρώσιμο και στόλισμα του σπιτιού, παρασκευή εδεσμάτων όπως κουλούρες, γιαπράκια, λουκάνικα κλπ). Μέσα από την πλοκή του έργου οι σεναριογράφοι και οι ερμηνευτές του συλλόγου προσπαθούν να συνδέσουν το παρόν με το παρελθόν και να ταξιδέψουν με τη βοήθεια των μικρών παιδιών σε ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων στα Γρεβενά. Ακούστηκαν παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια όλου του δωδεκαημέρου.
Στόχος του Συλλόγου είναι να διασώσουν και να διαδώσουν τη γρεβενιώτικη παράδοση στα παιδιά μας έτσι ώστε τα Γρεβενά, τα ήθη και τα έθιμα μας να αποτελέσουν γι' αυτούς προορισμό στο μέλλον και σημείο αναφοράς του τόπου μας.
Δείτε video της Maria Georgitsi:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου