ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

7 ασθένειες που χτυπούν νωρίτερα απ’ ότι νομίζατε

ΓΙΑΤΡΟΣ


Μπορεί όσο είμαστε νέοι, να θεωρούμε πως θα παραμείνουμε νέοι και «αήττητοι» για πολλά χρόνια, αλλά εκτός ότι ο καιρός περνάει πολύ γρήγορα,
κάποιες ασθένειες, δεν περιμένουν καν τον καιρό να περάσει και πλήττουν την υγεία μας σε νεαρότερη ηλικία απ’ ότι περιμέναμε.




Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί, όντας νέοι, αμελούμε να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας με αποτέλεσμα να αυξάνουμε τις πιθανότητες να πληγεί από ασθένειες, που υπό άλλες συνθήκες δεν θα εμφανίζονταν, παρά πολύ αργότερα. Μπορεί, λοιπόν, κάποιες ασθένειες να συνδέονται με πιο προχωρημένες ηλικίες, αλλά τίποτα δεν είναι δεδομένο πια, αφού οι κακές διατροφικές συνήθειες και η καθιστική ζωή έχουν ρίξει τις άμυνες του νεανικού οργανισμού αλλάζοντας διαρκώς τις πιθανότητες.
Ακολουθούν 7 νόσοι, που δεν περιμένουν πάντα τα χρόνια να περάσουν, για να «χτυπήσουν» γι’ αυτό φροντίστε να είστε προετοιμασμένοι και να τις καθυστερήσετε όσο το δυνατό περισσότερο.
Μελάνωμα
Το μελάνωμα συνήθως εμφανίζεται μετά την ηλικία των 50, αλλά έχουν καταγραφεί περιπτώσεις που έχει εμφανιστεί και γύρω στην ηλικία των 20. Για να προφυλάξετε τον εαυτό σας από το ενδεχόμενο του μελανώματος αποφεύγετε το τεχνητό μαύρισμα, που τριπλασιάζει τις πιθανότητες να το εμφανίσετε και χρησιμοποιείτε πάντα αντιηλιακό. Καλύτερα να μην εκτίθεστε στον ήλιο τις ώρες 10.00-14.00, όταν η ακτινοβολία του έχει τη μεγαλύτερη ένταση.

Οστεοπόρωση
Εμφανίζεται συνήθως σε ηλικίες άνω των 65, αλλά δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που έχει δείξει σημάδια από τη δεκαετία των 50. Η οστική ενδυνάμωση, με σωστή διατροφή, ασβέστιο και βιταμίνη D, είναι σημαντικό να είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας από τα νεανικά χρόνια. Οι ασκήσεις σκελετικής ενδυνάμωσης και η ελάττωση του καπνίσματος και του ποτού βοηθούν στη διατήρηση της δύναμης των οστών. Η αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης στηρίζεται κατά ένα μεγάλο μέρος στην πρόληψη και είναι στο χέρι σας να την καθυστερήσετε όσο το δυνατό περισσότερο.
Εγκεφαλικό επεισόδιο...
H συνέχεια ΕΔΩ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου