ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Έρωτας: Τι πρέπει να κάνεις για να σε αγαπήσει ένας άνδρας;

Πώς μπορείς να κάνεις έναν άνδρα να σε αγαπήσει


Από τον ψυχολόγο και συγγραφέα John Gray
Η βασική ανάγκη για εκτίμηση συνήθως μπερδεύεται με την ανάγκη για σεβασμό. Εκτιμώ ένα άτομο

σημαίνει ότι παραδέχο­μαι ότι οι πράξεις του ή ο τρόπος που εκφράζεται έχουν σημασία και χρησιμότητα για μένα. Από την άλλη πλευρά χρειαζόμαστε το σεβασμό, για να βιώσουμε την ισχύ των αναγκών, των συναισθημάτων, των αξιών και των δικαιωμάτων μας. Η εκτίμηση είναι μια πράξη αξιολόγησης, ενώ ο σεβασμός είναι πράξη επικύρωσης.
Η εκτίμηση φανερώνει ότι η αξία των πράξεων, προθέσεων, αποτελεσμάτων και αποφάσεών μας -με μια λέξη, η προσωπική μας αξία, χρησιμότητα και σημασία- έχει γίνει αποδεκτή, είναι η ανταπόκριση που λέει στον άντρα ότι η συμπεριφορά του απέδωσε. Αν νιώθει ότι τον εκτιμούν, τότε είναι πολύ πιο πρό­θυμος να ψάξει και να καταλάβει γιατί οι πράξεις του έχουν αποτύχει.
Χωρίς εκτίμηση, το άτομο αρχίζει να νιώθει ανίκανο και ακατάλληλο να δώσει βοήθεια. Χωρίς σεβασμό, ένα άτομο νιώθει ότι δεν αξίζει καν να δεχτεί βοήθεια.
Η εκτίμηση επιτρέπει να βιώσουμε τις προθέσεις, τις αποφάσεις και τις πράξεις μας σαν κάτι το σημαντικό. Είναι η απαραίτητη στήριξη που μας εμπνέει να επαναλάβουμε μια πράξη που είχε ένα αποτέλεσμα ή μας κινητοποιεί να αλλάξουμε ό,τι δεν πήγε καλά. Ακόμα κι όταν δεν καταφέρουμε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, πάντα θα υπάρχει κάτι σ’ αυτό που κάναμε που θα μπορεί να εκτιμηθεί.
Αν δεν πάρουμε αρκετή εκτίμηση χάνουμε την επιθυμία για προσφορά. Όταν ένας άντρας αποτύχει στο στόχο του, αν δεν μπορέσει να νιώσει ότι κάτι στις πράξεις του άξιζε, ίσως εγκαταλείψει την προσπάθεια. Ή, ίσως, έχει μια τελείως αντίθετη αντίδραση και συνεχίσει με πείσμα να ενεργεί με τον ίδιο τρόπο, μέχρι να εκτιμηθεί.
Οι άντρες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στην ανάγκη για εκτίμηση. Όταν δεν εκτιμάται ένας άντρας, χάνει το κίνητρό του και γίνεται παθητικός, τεμπέλης, αδύναμος, εξαρτώμενος, ανασφαλής και αναβλητικός.
Όταν μια γυναίκα δεν εκτιμάται, η αντίδρασή της είναι τελείως διαφορετική. Έχει την τάση να δραστηριοποιηθεί περισσότερο προκειμένου να κερδίσει την εκτίμηση. Όταν ο σύντροφός της την αγνοεί, η πρώτη της αντίδραση είναι να προσπαθήσει περισσότερο για να τον ευχαριστήσει. Προσδοκώντας ν’ αντιδράσουν με τον ίδιο τρόπο κι οι άντρες, μπερδεύεται όταν ένας άντρας δεν προσπαθεί περισσότερο για να κερδίσει την εκτίμησή της. Συμπεραίνει κακώς ότι δεν την αγαπάει. Όταν δεν παίρνει όσα έχει ανάγκη από έναν άντρα, μπορεί, συνειδητά ή ασυνείδητα,
ν’ αρχίσει να τον μανουβράρει για να τον κά­νει να της δώσει περισσότερα, με το να αποσύρει την εκτίμησή της. Όταν η δική του αντίδραση είναι να δίνει λιγότερο, τότε η γυναίκα μπερδεύεται και του κρατάει κακία.
Κάθε φορά που οι γυναίκες κατακρίνουν τη συμπεριφορά του άντρα, δεν φαντάζονται πόσο καταστροφικό είναι για την προσωπική του δύναμη. Η αντίδραση του άντρα, όταν δεν παίρνει την εκτίμηση που χρειάζεται, είναι η αντίστοιχη μ’ αυτή που βιώνει η γυναίκα όταν ο άντρας κρίνει ή ακυρώνει τα συ­ναισθήματα, τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τα δικαιώματά της. Έτσι, όταν μια γυναίκα αρχίσει να αναλύει τη συμπεριφορά του -κριτικάροντας τον τρόπο που ενεργεί, διορθώνοντας τον τρό­πο σκέψης του, αμφισβητώντας τις αποφάσεις του και μένοντας ανικανοποίητη με οτιδήποτε κι αν κάνει- ο άντρας χάνει τη δύ­ναμή του. Εκδικείται κάνοντας αρνητικές, μειωτικές κρίσεις, δεν την σέβεται και απομακρύνεται από κείνη. Η μαγεία που του έδινε η τρυφερότητα και η εκτίμησή της έχει σβήσει.
Αντίθετα, όταν ένας άντρας εκτιμάται από μια γυναίκα, τίποτα δεν τον κρατάει χαμηλά για πολύ καιρό. Η εκτίμηση είναι από τις βασικές αντρικές ανάγκες. Του δίνει την αίσθηση ότι μπορεί να κάνει πολλά. Ο άντρας μετράει την αξία του από την ικανότητά του να φέρει μια θετική αλλαγή στη ζωή των άλλων. Η εκτίμηση είναι τα καύσιμα που ενεργοποιούν κάθε του πράξη. Ακόμη κι όταν δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα στη δουλειά του, αν, επιστρέφοντας σπίτι, τον περιμένει μια χαριτωμένη και χαρούμενη γυναίκα, ξεχνάει εύκολα το άγχος της δουλειάς του.
Το ισχυρότερο κίνητρο για έναν άντρα είναι η επιθυμία του να ευχαριστήσει μια γυναίκα. Αυτή η θεληματική επιθυμία τού δίνει δύναμη. Στην αρχή, εκδηλώνεται σαν σεξουαλική δραστηριότητα. Αργότερα, όταν κατορθώσει να την συνδυάσει με την επιθυμία ν’ αγαπήσει, να σεβαστεί, να καταλάβει και να φροντίσει μια γυναίκα, γίνεται ακόμη δυνατότερη. Όταν έναν άντρα τον εκτιμούν από σωματική, διανοητική, συναισθηματική και πνευματική άποψη, τότε η δύναμή του φτάνει στα ύψη.
Η Ανάγκη του Αντρα για Παραδοχή
Όταν ένας άντρας είναι “παραδεκτός”, είναι ευπρόσδεκτος. Αυτή η θέση καλλιεργεί στον άντρα πίστη για τις ικανότητές του. Αν οι πράξεις ενός άντρα γίνονται άνευ όρων παραδεκτές, τότε αισθάνεται ελεύθερος να ψάξει να δρει και άλλες μεθό­δους για να βελτιώσει τις πράξεις του. Γι’ αυτό λοιπόν, η πα­ραδοχή είναι η βάση για κάθε αλλαγή συμπεριφοράς σε μια σχέση.
Η ανάγκη για παραδοχή είναι ιδιαίτερα σημαντική στους άντρες. Μερικές φορές οι γυναίκες δείχνουν ότι δέχονται τον άντρα με βάση τις δυνατότητές του, όμως, αυτό δεν σημαίνει πραγματική παραδοχή. Περιμένουν πότε θα αλλάξει για να μπορέσουν να τον δεχτούν. Οι άντρες, όμως, έχουν ανάγκη να τους δέχονται γι’ αυτό που είναι σήμερα, κι όχι γι’ αυτό που θα είναι αύριο. Ο άντρας έχει την τάση να γίνεται ξεροκέφαλος και να προβάλει αντίσταση σε κάθε αλλαγή, όταν νιώθει ότι δεν τον δέχονται.
Όταν μια γυναίκα δεν δέχεται έναν άντρα, νιώθει υποχρεω­μένη να τον αλλάξει. Θα έχει την τάση, έστω κι αν δεν της το έχει ζητήσει, να του κάνει υποδείξεις που θα τον βοηθούσαν ν’ αλλάξει. Ορισμένοι άντρες είναι ανοιχτοί στις υποδείξεις αρκεί να τις έχουν ζητήσει σι ίδιοι. Πάντως, ένας άντρας συνήθως δεν νιώθει παραδεκτός αν η γυναίκα προσπαθεί να τον αλλάξει ή να τον “Βελτιώσει”. Εκείνη φαντάζεται ότι σέβεται τις ανά­γκες του θέλοντας να τον Βοηθήσει. Εκείνος, όμως, νιώθει το αντίθετο, ότι τον μανουβράρουν κι ότι δεν τον δέχονται. Όταν ένας άντρας δεν νιώθει παραδεκτός, ασυνείδητα ή συνειδητά, αντιστέκεται σε κάθε αλλαγή.




Ο άντρας αποκτά κάποιο κίνητρο για ν’ αλλάξει όταν ακούσει και καταλάβει τα συναισθήματα και τις ανάγκες της γυναίκας. Όταν αισθάνεται ότι οι προσπάθειές του να τη βοη­θήσει είναι ευπρόσδεκτες και εκτιμούνται, τότε εύκολα βρίσκει τρόπους για να ικανοποιήσει τις επιθυμίες της. Η παραδοχή της του εξασφαλίζει ότι, κι αν ακόμα αποτύχει, δεν θα τον κα­τηγορήσει, αλλά θα τον δεχτεί με ευγνωμοσύνη για τις προ­σπάθειες που έκανε.
Η παραδοχή τον κάνει να νιώθει ότι είναι αρκετά καλός όπως είναι σήμερα, για να ικανοποιήσει και να ευχαριστήσει τη σύντροφό του. Αυτό το αίσθημα εμπιστοσύνης τον κάνει πιο πρόθυμο και ικανό να δώσει στη σύντροφό του το σεβασμό και την κατανόηση που της αξίζει. Οι περισσότερες γυναίκες αγνο­ούν αυτό το μυστικό. Κάνουν το λάθος να πιστεύουν ότι ένας άντρας θα κινητοποιηθεί για ν’ αλλάξει, αν παραπονιούνται, αν γκρινιάζουν ή αν τον απορρίπτουν.
Όταν ένας άντρας αισθανθεί ότι οι ατέλειές του δεν γίνο­νται παραδεκτές, ίσως του πάρει πολύ καιρό για να μπορέσει να επιστρέφει στον πραγματικό, δοτικό εαυτό του. '6νας τρό­πος που, συνειδητά ή ασυνείδητα, χρησιμοποιεί για να εκδικη­θεί τη σύντροφό του που τον απορρίπτει, είναι να επαναλαμβά­νει την ίδια συμπεριφορά στην οποία εκείνη αντιστέκεται.
Η γυναίκα δεν το καταλαβαίνει αυτό, γιατί όταν ένας άντρας δεν αποδέχεται τη συμπεριφορά της, μια από τις πρώτες αντιδράσεις της είναι να Βελτιώσει ή ν’ αλλάξει τη συμπεριφορά της. Ως πρός αυτό το σημείο, οι γυναίκες νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια από τους άντρες, κι έτσι μπορούν ν’ ακούνε συμβουλές για τρόπους που θα βελτίωναν τη συμπεριφορά τους, χωρίς να προβάλουν αντίσταση, να γίνονται ευαίσθητες ή να περνούν στην άμυνα. Σίγουρα κι ο άντρας μπορεί να ζητήσει συμβουλές, χρειάζεται όμως να τα ’χει καλά με τον εαυτό του και να θέλει να τις ακούσει. Σπάνια φέρνει αποτέλεσμα το να δίνει κανείς συμβουλές ή να κάνει κριτική σ’ έναν άντρα, χωρίς να το έχει ζητήσει ο ίδιος.
Ο άντρας ενοχλείται από κάθε προσπάθεια για διόρθωση, όταν αυτό που χρειάζεται είναι να νιώθει παραδεκτός. Αν έχει ήδη καταλάβει ότι είναι παραδεκτός, τότε εύκολα μπορεί να δε­χτεί συμβουλές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου