ΑΕΤΟΣ Grevena Γρεβενά : Το 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ στο Κ.Π.Ε. Βελβεντού- 2-4-2019 "Ροδάκινο το μυρωδάτο" (εικόνες +video)

Κάντε ΚΛΙΚ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αναζήτηση

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά
Κάντε ΚΛΙΚ

Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019

Το 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ στο Κ.Π.Ε. Βελβεντού- 2-4-2019 "Ροδάκινο το μυρωδάτο" (εικόνες +video)

Οι Δ΄, Ε΄και Στ΄ τάξεις του 7ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών,
πραγματοποίησαν ημερήσια διδακτική επίσκεψη στο Κ.Π.Ε. Βελβεντού στα πλαίσια του προγράμματος "Ροδάκινο, το μυρωδάτο".

Με πολλή θέρμη μας υποδέχθηκαν οι υπεύθυνοι του κέντρου, Νίκος και Σοφία. Αφού πραγματοποιήθηκε η θεωρητική προσέγγιση του θέματος, στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τα κτήματα του Βελβεντού. Μας εξήγησαν πώς φυτεύεται το ροδάκινο, πώς υπολογίζουμε την ηλικία των δέντρων, τις εργασίες που πρέπει να γίνουν, πως γίνεται το μάζεμα, η διακίνηση κι ένα σωρό άλλα που έχουν σχέση με την καλλιέργεια μέχρι την πώληση στις αγορές.

Είχαμε την τύχη να συναντήσουμε αγρότες που λίπαιναν και ράντιζαν τα δέντρα και μας εξήγησαν οι ίδιοι για τις εργασίες τους, την επικινδυνότητα των φυτοφαρμάκων και τα μέτρα προστασίας που λαμβάνουν.'

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το Συνεταιρισμό ΑΣΕΠΟΠ, μας υποδέχθηκε ο διευθυντής, μας ξενάγησε στους χώρους του Συνεταιρισμού και είχαμε την ευκαιρία να δούμε την επιλογή, τη συσκευασία και την αποθήκευση μήλων και αχλαδιών. Ευχαριστούμε το Διευθυντή και τους εργαζομένους που μας πρόσφεραν φρούτα εποχής.

΄Ηταν μια ιδιαίτερα διδακτική επίσκεψη που ανέδειξε τη σημασία της ύπαρξης Κέντρων Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σ΄όλη τη χώρα.

Ευχαριστούμε θερμά τους υπευθύνους του κέντρου για τη φιλικότητα και την ευγένεια της υποδοχής και ξενάγησης κι ελπίζουμε να ανταποδώσουμε σε μια μελλοντική τους επίσκεψη στα Γρεβενά.

Ο Διευθυντής
Φώτιος Μπαζάκας
Εικόνες και video δείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου