ΑΕΤΟΣ Grevena Γρεβενά : Μπάσκετ Μαθητών Ελλάδας: Επανήλθαν στην κορυφή της Ελλάδας τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη-Επικράτησαν στον τελικό της Καβάλας με 73-64 των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη (εικόνες)

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ

To Φροντιστήριο των Επιτυχιών στα Γρεβενά

Σάββατο, 6 Απριλίου 2019

Μπάσκετ Μαθητών Ελλάδας: Επανήλθαν στην κορυφή της Ελλάδας τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη-Επικράτησαν στον τελικό της Καβάλας με 73-64 των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη (εικόνες)

Τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη βρίσκονται και πάλι στην κορυφή της Ελλάδας.
Το μοναδικό σχολείο στην Ελλάδα που έχει στο παλμαρέ του οκτώ Πανελλήνια Πρωταθλήματα και το μοναδικό στον κόσμο με τρία Παγκόσμια μετάλλια (χρυσό το 1999 στο Ισραήλ, ασημένιο το 2005 στην Πολωνία και χάλκινο το 2009 στην Τουρκία) θα δώσει το παρών για πέμπτη φορά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα (Ηράκλειο 12-20 Απριλίου). Όλα αυτά μετά την σημερινή του επιτυχία στην Καβάλα (όπου είχε κατακτήσει το τελευταίο του πανελλήνιο πρωτάθλημα το 2016) με 73-64 επί των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη.

Οι μαθητές αθλητές της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη, μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά του, δείχνοντας ότι δεν θα τους ξεφύγει η μεγάλη διάκριση. Κατάφεραν να πάρουν ένα μικρό προβάδισμα το οποίο χάθηκε στα μέσα της πρώτης περιόδου, όταν η Αθηναϊκή ομάδα προηγήθηκε με μικρή διαφορά. Ο Μαντουλίδης προηγήθηκε με δέκα πόντους (24-14) στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου, όμως τα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη βρέθηκαν μπροστά με δύο πόντους στα μέσα και στο τέλος του τρίτου.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε μέχρι το 34ο λεπτό όταν οι νικητές άρχισαν να ξεφεύγουν στο σκορ, παρά την απουσία του Νικολαΐδη που χρεώθηκε με δεύτερο αντιαθλητικό φάουλ από το τέλος της τρίτης περιόδου και του Γκύζη που τραυματίστηκε λίγο νωρίτερα. Η χαριστική βολή ήρθε λίγο αργότερα με τις τεχνικές ποινές που δέχθηκαν οι παίκτες της Αθηναϊκής ομάδας, η διαφορά έφθασε και πάλι σε διψήφιο επίπεδο και έγινε μη αναστρέψιμη.

Δεκάλεπτα: 20-14, 30-27, 50-48, 73-64
Διαιτητές: Μπήτης-Ξενικάκης-Ζαχαριάδης
Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη (Αγγέλης): Γκύζης 2, Νικολαϊδης 16(2), Φρύδας, Φόρογλου 5(1), Περρής 16(4), Κεραμάρης, Σίμογλου, Ψαθάς, Ντίαθ 4, Κατσαούνης, Τσάμης 5, Καλόγηρος 25(2).
Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη (Ζέρβα): Καράμπελας 20(2), Πετρίδης 10(2), Κόπτσας, Σκόρδος 5, Παπαδημητρίου 3(1), Σταυρακούκας 12, Γκίνος, Ρουκάς 2, Γονίδης, Γιαννικόπουλος, Ευαγγέλου 1, Κάδρας 11.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου