ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Γιατί δεν πρέπει να κοιμάσαι με έναν ανεμιστήρα ανοιχτό, στον καύσωνα



Το καλοκαίρι είναι εδώ και μαζί του και τα καύσωνα . Τους οποίους αντιμετωπίζουμε κλασικά με την
αεροσυμπιεστή και τους ανεμιστήρες. 
Ωστόσο, τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι η χρήση του ανεμιστήρα δεν αποτελεί την ιδανική επιλογή. Σύμφωνα με τον ειδικό για θέματα ύπνου Μαρνκ Ρέντικ ο ύπνος με ανεμιστήρα έχει πλεονεκτήματα αλλά έχει και μια σειρά μειονεκτημάτων. 

Ανεμιστήρας στο δωμάτιο

Τα συν του ύπνου με τον ανεμιστήρα

Τα οφέλη περιλαμβάνουν ελεγχόμενη θερμοκρασία δωματίου, σταθερή κυκλοφορία αέρα και ένα διακριτικό ήχο που δεν είναι τόσο ενοχλητικό, αφενός, βοηθώντας κάποιους με προβλήματα ύπνου να κοιμούνται. 
Ωστόσο, υπάρχουν και μειονεκτήματα.

Τα μείον του ύπνου με τον ανεμιστήρα

Ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα της χρήσης του φουσκώματος είναι ότι μπορεί να προκαλέσει ή να πυροδοτήσει τις υπάρχουσες αλλεργικές αντιδράσεις εξαιτίας της ποσότητας σκόνης και γύρης που μπορεί να σηκωθεί και να εισχωρήσει στη συνέχεια στο στοματικό σύστημα. Και κάπως έτσι, σύμφωνα με τον Πεντικτικό πάντα, όσοι υποφέρουν από αλλεργίες, αλλεργική και αλλεργική ρινίτιδα θα μπορούσαν, αν κοιμούνται με τον ανεμιστήρα, να έχουν περιπέτειες νύχτες. 
Και για αυτό κάθε φορά που βάζετε στον πρίζα του ανεμιστήρα και πατάτε το σε, χρειάζεται προσοχή. Αν τα φτερά του έχουν μαζέψει σκόνη θα πάρουν στο αέρα και κάποια ποσότητα θα καταλήξει να τον εισπνεύσει. 
Επίσης, προβλήματα μπορεί να προκληθούν και από το ξηρό αέρα που παράγουν οι ανεμιστήρες. Ο ξηρός αέρας μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα του δέρματος και του τραχήλου σας και επίσης να προκαλέσει ερεθισμό στα μάτια σας, ειδικά αν φοράτε φακούς επαφής. Οι γαστρικές διαγνώσεις και οι γέφυρες θα μπορούσαν επίσης να επηρεαστούν από το ξηρό αέρα που μπορεί να οδηγήσει σε καταπληξία και πονοκεφάλους. 




Το σταθερό ρεύμα αέρα, επίσης, έχει την τάση να στεγνώνει τις διακλαδώσεις και τις ιγμορίες σας. Εάν η ξηρότητα είναι ιδιαίτερα ακραία, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το σώμα σας να παράγει υπερβολική κόπωση για να προσπαθήσει να αντισταθμίσει αυτή την ξηρότητα. Και όλο αυτό με τη σειρά του μπορεί να προκαλέσει την κεφαλαλγία και ... δυσκολία. 
Μπορεί επίσης να διαπιστώσετε ότι ξυπνάτε με κραμπές και πόνους στους μύες λόγω ακριβώς της σταθερής ροής του αέρα.

Τελικά πρέπει να κοιμηθεί με τον ανεμιστήρα; 

Ωστόσο, ο ίδιος ο Ρένττικ υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να κοιμηθείς με τον ανεμιστήρα στο υπνοδωμάτιο σου. Είναι θέμα προτίμησης και εύρεσης του ιδανικού μέσου για τις ανάγκες του καθενός. Ναι, για κάποιους ο ανεμιστήρας είναι η πιο σωστή λύση για να δροσιστούν τις καυτές νύχτες της καύσωνας, από τις οποίες μπορεί αρνητικά να έχει η χρήση τους. Ο ειδικός επί των θεμάτων ύπνου, μάλιστα, τονίζει ότι η χρήση του ανεμιστήρα έχει αρκετά πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που μπορεί να εξαλειφθούν αν είμαστε λίγο προσεκτικοί και να χρησιμοποιήσουμε έναν ανεμιστήρα που έχει χρονόμετρο, περιστρέφεται και τοποθετούμε το στη χαμηλή σκάλα.
economistas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου