ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Tα 10 μέρη της Ελλάδας που πρέπει να επισκεφτείτε έστω και μία φορά στη ζωή σας (εικόνες)

faraggi-samarias




Το γεγονός ότι η Ελλάδα κρύβει μεγάλες ομορφιές, δεν κρύβει ούτε μία μικρή δόση υπερβολής.


Πέρα από τα όμορφα νησιά της, που γίνονται ακόμα πιο όμορφα και δημοφιλή τους καλοκαιρινούς και ανοιξιάτικους μήνες, η Ελλάδα έχει πολλά ξεχωριστά σημεία και στην ηπειρωτική Ελλάδα. Σίγουρα, οι περισσότεροι από εσάς έχετε ακούσει για το Καρπενήσι ή η λίμνη των Ιωαννίνων, αλλά γνωρίζατε ότι το Ταίναρο, τα Λουτρά Ποζάρ ή το Δέλτα του Έβρου, κρύβουν μοναδική ομορφιά;


Μετέωρα
meteora

Λίγο έξω από την Καλαμπάκα, υψώνεται ένα σύμπλεγμα από τεράστιους βράχους και σχηματίζουν τα επιβλητικά Μετέωρα. Τα Μετέωρα έχουν διακηρυχτεί ως Διατηρητέο και Προστατευόμενο Μνημείο της Ανθρωπότητας από την UNESCO και, μετά το Άγιο Όρος, αποτελεί το μεγαλύτερο τόπο εγκατάστασης των μοναχών. Ωστόσο, σήμερα από τις πολλές μονές των Μετεώρων, μόνο έξι βρίσκονται σε λειτουργία. Σύμφωνα με τις θεωρίες των γεωλόγων, οι άγριοι βράχοι των Μετεώρων που συνθέτουν αυτό το απόκοσμο τοπίο, δημιουργήθηκαν από πέτρες ποταμών και ασβεστολιθικά πετρώματα που συσσωρεύονταν στο σημείο εκείνο για εκατομμύρια χρόνια. Εάν επισκεφτείτε τα Μετέωρα, εκτός από τα μοναστήρια που μπορείτε να επισκεφτείτε, είναι ιδανικά για αναρρίχηση, πεζοπορία, ποδηλασία και πολλές ακόμα δραστηριότητες.

Ακρωτήρι Ταίναρο
tainaro

Το Ακροταίναρο έχει μία απόκοσμη, άγρια αλλά και εντυπωσιακή ομορφιά, που όμοιά της δύσκολα θα συναντήσετε αλλού. Το Ταίναρο, που πήρε το όνομά του από τον γιο του Δία, ο οποίος έχτισε την ομώνυμη πόλη στον ισθμό της Ακρωταινάριας χερσονήσου, αποτελεί το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης και στο σημείο εκείνο θα συναντήσετε και τον φάρο του Κάβο Ματαπά. Σύμφωνα με τους ιστορικούς, στο ανατολικό σημείο, υπάρχει ένας λαξευμένος βράχος, τον οποίο στην αρχαιότητα ονόμαζαν «ψυχοπομπείο», αφού από εκείνο το σημείο ένας συνοδός έπαιρνε τις ψυχές των ανθρώπων και τις οδηγούσε στην πύλη του Άδη. Αυτό είναι το σημείο, που σύμφωνα με τη μυθολογία, πέρασε ο Ηρακλής προκειμένου να αντιμετωπίσει τον Κέρβερο, ενώ από την ίδια πύλη πέρασε και ο Ορφέας για να πάρει πίσω της Ευρυδίκη. Εκεί θα βρείτε και το ναό των Αγίων Ασωμάτων όπου τοποθετείται το Ιερό του Ταινάριου Ποσειδώνα, θεού του Κάτω Κόσμου.

Φαράγγι της Σαμαριάς
samaria gorge

Στο νότιο τμήμα του νομού Χανίων και στον Δήμο Σφακίων, βρίσκεται το Φαράγγι της Σαμαριάς, που πήρε το όνομά του από το εγκαταλελειμμένο, πλέον, χωριό Σαμαριά. Αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Κρήτης και άνθρωποι από όλο τον κόσμο έρχονται στην χώρα μας προκειμένου να το διασχίσουν. Αν και τους χειμερινούς μήνες το φαράγγι είναι κλειστό, μπορείτε να το επισκεφτείτε από την 1η Μαΐου ως το τέλος Οκτωβρίου. Σε περίπτωση που αποφασίσετε να διανύσετε τη διαδρομή 16,7 χιλιομέτρων από το Ομαλό μέχρι την Αγία Ρουμέλη, φροντίστε να ξεκινήσετε πολύ νωρίς το πρωί, να φοράτε αθλητικά παπούτσια, να έχετε προστασία από τον ήλιο και να έχετε στην τσάντα σας μπόλικο νερό και σνακ. Στη διαδρομή θα δείτε πολλά από τα ενδημικά πουλιά και τα ζώα που φιλοξενούνται εκεί, όπως το γνωστό κρι-κρι. Το φαράγγι έχει ανακηρυχτεί Εθνικός Δρυμός και από το 1981 έχει ενταχθεί στο Παγκόσμιο Δίκτυο Αποθεμάτων Βιόσφαιρας της UNESCO.

Πρέσπες..


Η συνέχεια εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου