ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Πανικός με… σύφιλη στο νοσοκομείο της Λάρισας


Πανικός επικρατεί στη Μαιευτική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας μετά το
περιστατικό τοκετού μητέρας που νοσεί από την ξεχασμένη εδώ και δεκαετίες σύφιλη, το οποίο έθεσε σε κίνδυνο τόσο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όσο και τους άλλους νοσηλευομένους.

Το περιστατικό, σύμφωνα με πληροφορίες του larissanet.gr, συνέβη την παραμονή των Χριστουγέννων μετά την εισαγωγή μιας ετοιμόγεννης στη Μαιευτική Κλινική. Όπως γνωστοποιήθηκε, δεν έγιναν οι απαιτούμενοι ιατρικοί έλεγχοι στη γυναίκα για να διαπιστωθεί αν ήταν φορέας ή ασθενής μεταδιδόμενων νοσημάτων, παρά το γεγονός ότι προβλέπονται από τα σχετικά πρωτόκολλα. Δυστυχώς, αποτέλεσμα αυτής της αμέλειας ήταν η έγκυος να εισαχθεί για να γεννήσει το μωρό της, ενώ οι γιατροί και οι νοσηλευτές «είχαν μεσάνυχτα» για το ότι η γυναίκα νοσούσε από σύφιλη, έτσι ώστε να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας!





Η αποκάλυψη έγινε περίπου μία εβδομάδα μετά, όταν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετείχε στη διαδικασία του τοκετού είχε ήδη βρεθεί εκτεθειμένο σε πιθανή μόλυνση. Ακολούθησαν σκηνές αλλοφροσύνης, με τους γιατρούς και τους νοσοκόμους να σπεύδουν με αγωνία να κάνουν τις αναγκαίες εξετάσεις για να διαπιστώσουν αν έχουν κολλήσει το μεταδιδόμενο νόσημα και, ακόμα χειρότερα, αν το έχουν μεταφέρει στους συντρόφους τους


Ο τρόμος και ο πανικός που κατέλαβαν το προσωπικό έγιναν ακόμα χειρότεροι από τη στιγμή που το ίδιο το νοσοκομείο αδυνατεί να παρέχει τις απαιτούμενες εξετάσεις στους εργαζομένους του, καθώς δεν διαθέτει αντιδραστήρια για να γίνουν. Έτσι, το νοσοκομείο στέλνει τους νοσηλευτές και τους γιατρούς στον ιδιωτικό τομέα για να διαπιστώσουν αν έχουν μολυνθεί! Αίσθηση προκαλεί και το γεγονός ότι τα στόματα αναφορικά με το σοβαρό συμβάν παραμένουν κλειστά, τόσο από τη μεριά της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας όσο και της Μαιευτικής Κλινικής, ενώ το εξοργισμένο προσωπικό κάνει λόγο για προσπάθεια συγκάλυψής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου