ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Λάμπρος Χατζηζήσης: Αναφορικά με την ημερίδα που αναβλήθηκε



Εξαιτίας του κορονοϊού αναβλήθηκε η ημερίδα που θα διεξαγόταν στη Δεσκάτη την 29/2/2020 με τίτλο:
«Η αξιοποίηση των προσφερόμενων δυνατοτήτων εκ της διάταξης του άρθρου 62 του Ν. 4643/2019: Αυτοπαραγωγή από Α.Π.Ε. (Ανανεώσιμες πηγές Ενέργειας) και Σ.Η.Θ.Υ.Α. (Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης) για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις»

Για τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής θα γίνει εκ νέου ενημέρωση. Ωστόσο αξίζει να αναφερθούν κάποια θέματα που προέκυψαν από την προετοιμασία και μόνο της ημερίδας:

-Υπήρξε μεγάλη παρουσία γεωργοκτηνοτρόφων, οι οποίοι δεν ενημερώθηκαν για την αναβολή της ημερίδας και προσήλθαν στο χώρο διεξαγωγής της. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον και την αναγκαιότητα υλοποίησης της ημερίδας με το συγκεκριμένο θέμα το συντομότερο δυνατόν.

-Ο σχετικός νόμος Ν.4643/2019 και συγκεκριμένα το άρθρο 62 αφορά σε αναπτυξιακή-επενδυτική πρόταση. Θα μπορούσε όμως να ενισχυθεί περαιτέρω από τη δημιουργία χρηματοδοτικών και ενισχυτικών εργαλείων από την Περιφέρεια και το Υπουργείο.

-Το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να ενισχυθεί, ώστε να αξιοποιηθούν οι παροχές του νόμου στο έπακρο.

Ως συντονιστής της προσπάθειας για την οργάνωση της ημερίδας θα ήθελα να ευχαριστήσω:
-Την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα τον Περιφερειάρχη κ. Γεώργιο Κασαπίδη για την ενθάρρυνση της πρωτοβουλίας διεξαγωγής και βεβαίως για την ανταπόκρισή του προκειμένου να συμμετάσχει ως εισηγητής στην ημερίδα.

-Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και συγκεκριμένα τον Υφυπουργό κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα αφενός για τη δημιουργία του σχετικού νόμου και αφετέρου για την ανταπόκρισή του προκειμένου να συμμετάσχει ως εισηγητής στην ημερίδα.

-Τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ και καθηγητή κ. Γρηγόρη Βάρρα για την παρουσία του στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, για την παραμονή του στην πόλη της Δεσκάτης και για τη διάθεσή του να βοηθήσει όχι μόνο σε θέματα σχετικά με την ημερίδα, αλλά γενικότερα σε θέματα που άπτονται του θεσμικού του ρόλου και έχουν σχέση με την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών.

-Την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών και συγκεκριμένα τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννη Γιάτσιο και το γραφείο του για την οργάνωση και διεκπεραίωση της όλης προετοιμασίας της ημερίδας.

-Τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κ. Αλεξάνδρα Σδούκου, για τη διάθεσή της να βοηθήσει στην διεκπεραίωση του εγχειρήματος, όταν αυτό ξεκινήσει. Η κ. Σδούκου σε επιστολή της μεταξύ άλλων αναφέρει ότι: «τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση που θα καθορίζει τη σειρά προτεραιότητας εξέτασης των αιτήσεων από τον ΔΕΔΔΗΕ και άρα τη σειρά πρόσβασης στο δίκτυο. Στην Υπουργική αυτή απόφαση θα γίνεται ειδική μνεία και θα δίνεται προτεραιότητα έναντι των αιτήσεων για την εγκατάσταση αιολικών και φωτοβολταϊκών σταθμών ΑΠΕ (ιδιωτών ή Ενεργειακών Κοινοτήτων) για τους σταθμούς ΑΠΕ με αυτοπαραγωγή και ιδίως για αυτούς που προορίζονται για αγροτικές εκμεταλλεύσεις.»

-Το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα τον πρόεδρο της ΝΕ Γρεβενών κ. Αλέξανδρο Ντούνα που με επιστολή του εξέφρασε την αμέριστη διάθεση προσφοράς τεχνικής κυρίως ενημέρωσης και βοήθειας προκειμένου η προσπάθεια να επιτύχει.

-Τον εκπρόσωπο του ΔΕΔΔΗΕ κ. Θωμά Μανουσαρίδα για την προετοιμασία παρουσίασης σχετικά με τα δίκτυα μεταφοράς ρεύματος.

-Τη Διευθύντρια του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας της Δεσκάτης κα. Πολυξένη Παλάντζα για την προετοιμασία παρουσίασης σχετικά με τα τραπεζικά χρηματοδοτικά προϊόντα.

-Τον Διευθυντή του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς της Δεσκάτης κ. Αθανάσιο Νίκου για την προετοιμασία παρουσίασης σχετικά με τα τραπεζικά χρηματοδοτικά προϊόντα.

-Τον Γεωπόνο κ. Βασίλη Τέγο για την προετοιμασία σχετικής παρουσίασης.

-Την κ. Μαρία Χατζηλιάδου-Μαχαιρά για την προετοιμασία παρουσίασης εισήγησης σε θέματα σχετικά με τις αδειοδοτήσεις και γενικότερα για το νομικό πλαίσιο των γεωργοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.

-Το μηχανικό κ. Κασδαγλή Μιχάλη για την προετοιμασία παρουσίασης εισήγησης σε τεχνικοοικονομικά θέματα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων σε γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

-Όλους όσους δεν ενημερώθηκαν για την αναβολή της ημερίδας και παραβρέθηκαν αποδεικνύοντας με το ενδιαφέρον τους τη σοβαρότητα του όλου θέματος.

ΛΑΜΠΡΟΣ Ι. ΧΑΤΖΗΖΗΣΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου