ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 17 Μαΐου 2020

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΟΥΡΣΑΡΑ ή την ΑΜΕΡΙΚΑΝΑ στα Γρεβενά..

Για όσους πέρασαν την παιδική τους ηλικία τις δεκαετίες του 70 και του 80 στο Κούρβουλο και όχι μόνο, η "κουρσάρα" αποτελεί σίγουρα σημείο αναφοράς και αναμνήσεων. 

Επρόκειτο για μια αμερικανική Dodge Charger μοντέλο του 73 ή 74 (περίπου όπως της φωτογραφίας), μπλε χρώματος, την οποία οι ιδιοκτήτες της είχαν "παρκάρει" μόνιμα στα Αμπέλια μετά από τρακάρισμα. 
Επειδή θα ήθελα να κάνω ένα σχετικό αφιέρωμα, παρακαλώ όποιος έχει οποιαδήποτε πληροφορία για την ιστορία της ή για το που μπορεί να βρίσκεται σήμερα (αν υπάρχει), ας γράψει στα σχόλια ή ας μου στείλει μήνυμα. 
Ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα για φωτογραφία της από τα χρόνια που βρισκόταν στα Αμπέλια.

1 σχόλιο:

  1. Η κουρσα αυτη βρισκοταν παρκαρισμενη στον αγρο-τελος του ασφαλτου δρομου της οδο Φιλιππου,μεταξυ σημερα της οικιας του Γ Δογκα και του αγροκτηματος του Θ Καραγιαννη.οι ιδιοκτητες της αρχικα την παρκαρησαν εκει οχι λογω τρακαρισματος αλλα λογω ασυμφορης επιστροφης της στις Ηνωμενες Πολιτειες της Αμερικης οπου και κατοικουσαν μονιμα.Βανδαλιστηκε απο διαφορους(σταδιακα ελειπαν καθισματα τιμονια κτλ) αλλα και απο τα στοιχεια της φυσης μεχρι που περισυννελεγη απο πλανοδιους συλλεκτες μεταλλικων αντικειμενων ,καταγωγης Ρομα και πιθανον πουληθηκε ως ανακυκλωσιμο υλικο....Ως αυτοκινητο θα μεινει χαραγμενο στη μνημη μου(η γνωστη ΑΜΕΡΙΚΑΝΑ) καθως ξεχωριζε σε μεγεθος και ομορφια απ ολα τα αλλα που κυκλοφορουσαν την εποχη εκεινη στην πολη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή