ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Ο Ανδρέας Πάτσης ζήτησε να αρθεί η ασυλία του



Δείτε αναλυτικά:



ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Θ΄ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗ
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΗ΄ - ΣΥΝΟΔΟΣ Α΄                                             
ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΕΚΘΕΣΗ






            Της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας στην αίτηση της εισαγγελικής αρχής για τη χορήγηση άδειας άσκησης ποινικής δίωξης κατά του Βουλευτή, κ. Ανδρέα Πάτση, για την αξιόποινη πράξη εκ του άρθρου 25 παράγραφος 1α του Ν. 1882/1990

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας συνεδρίασε, την 3η Ιουνίου 2020, υπό την προεδρία του Προέδρου αυτής, κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, Β΄ Αντιπροέδρου της Βουλής, με θέμα ημερήσιας διάταξης «Συζήτηση επί της αιτήσεως της εισαγγελικής αρχής για τη χορήγηση άδειας άσκησης ποινικής δίωξης κατά του Βουλευτή, κ. Ανδρέα Πάτση, σύμφωνα με το άρθρο 62 του Συντάγματος και τα άρθρα 43Α και 83 του Κανονισμού της Βουλής».
Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης παρέστησαν τα μέλη της Επιτροπής, κ.κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Σταύρος Κελέτσης, Ιωάννης Μπούγας, Αθανάσιος Πλεύρης, Βασίλειος – Νικόλαος Υψηλάντης, Δημήτριος Τζανακόπουλος, Ιλχάν Αχμέτ, Μαρία Κομνηνάκα, Απόστολος Αβδελάς, Ζ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Φωτεινή Μπακαδήμα.
Ο κ. Πάτσης, αν και νομίμως προσκλήθηκε να παραστεί κατά τη σημερινή συνεδρίαση, δεν παρίσταται.
Στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος της Επιτροπής, ενημέρωσε τα μέλη της ότι ο κ. Πάτσης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του, του είπε ότι δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί κατά τη συνεδρίαση, λόγω κωλύματός του και ότι επιθυμεί την άρση της ασυλίας του.
Η Επιτροπή μελέτησε τη δικογραφία και ερεύνησε τα στοιχεία που συνοδεύουν την αίτηση, σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 43 Α και 83 παρ. 3 και 4 του Κανονισμού της Βουλής.
Στη συνέχεια, η Επιτροπή κρίνει ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η πράξη, για την οποία ζητείται η άρση της ασυλίας του ανωτέρω Βουλευτή, δεν συνδέεται με την κοινοβουλευτική δραστηριότητά του, ούτε η δίωξή του υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα.
Επομένως, η Επιτροπή λαμβάνοντας υπόψη και την επιθυμία του Βουλευτή να αρθεί η ασυλία του, εισηγείται, ομόφωνα, την άρση της ασυλίας του (άρθρο 83 παρ. 3 του Κανονισμού της Βουλής).

Αθήνα, 3 Ιουνίου 2020

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Β΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου