ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Κυριάκος Ταταρίδης: Εθελοντισμός….¨Η μαγκιά του πολίτη¨


Μετά τα προπέρσινα κάλαντα για την στήριξη του σχολείου ΑΜΕΑ και τον περσινό καθαρισμό του Βενέτικου, νωρίς την άνοιξη η ¨Εθελοντική Κίνηση¨ με την ενημέρωση, συμμετοχή και υποστήριξη των ειδικών (Τεχνολόγοι Γεωπόνοι), θα δενδροφυτεύσει τις δύο ¨χοάνες¨ από όπου περνούν ψυχρές μάζες αέρος, οι οποίες από την Βασιλίτσα και τα υπόλοιπα χιονισμένα βουνά μας κατευθύνονται και σαρώνουν την πόλη των Γρεβενών.

Τα επιλεγμένα σημεία στην πρώτη ¨χοάνη¨ είναι οι Ιταλικές Γέφυρες στον Δοξαρά και στην δεύτερη ¨χοάνη¨ είναι η άνωθεν των Εργατικών Κατοικιών παραποτάμιος ζώνη. Η δενδροφύτευση στις δύο αυτές περιοχές εκτιμάται από τους ειδικούς μας πως θα ανεβάσει κατά 3 βαθμούς την θερμοκρασία της πόλης μας κατά την διάρκεια του χειμώνα, εκτός βέβαια και από την βελτίωση της αισθητικής που θα προκύψει από αυτές τις δύο παρεμβάσεις.

Αγαπητοί μου συμπατριώτες, αναγκάστηκα να αναρτήσω νωρίτερα αυτήν την ενημέρωση γιατί προκλήθηκα με τον πλέον βάναυσο τρόπο από το δημοσίευμα της εφημερίδας ¨Η ΑΥΓΗ¨ για την εθελοντική κίνηση των νοσηλευτριών από την Κρήτη που ανέβηκαν στην Θεσσαλονίκη, την οποία αποκάλεσε: «φερετζέ του Νεοφιλελευθερισμού».

Κόντρα σε αυτό το ανοσιούργημα, εγώ ονομάζω τον εθελοντισμό ¨την μαγκιά του πολίτη¨. Ανοίγοντας λοιπόν ιδεολογικά το θέμα, έχω να σας καταθέσω τα εξής:

Ο εθελοντισμός είναι η πολιτική πράξη του ώριμου, κοινωνικά ευαίσθητου και ανώτερου χαρακτήρα ατόμου. Ο εθελοντής, μέλος μιας κοινωνίας, καταγράφει τον περίγυρό του, εντοπίζει τις αδυναμίες , ελλείψεις και ανάγκες και αισθάνεται την υποχρέωση να κινηθεί θεραπευτικά απέναντί τους.

Στην άλλη πλευρά καταγράφονται δύο κατηγορίες συμπολιτών μας:

Η μία απαρτίζεται από τους αδιάφορους και αραχτούς, που έχουν βολευτεί στο μικροοικονομικό τους περιβάλλον και δεν νοιάζονται για τίποτα, εκτός από το αν συμβεί η απειλή να φθάσει στην πόρτα τους οπότε τότε, καταγγέλλουν τους πάντες εκτός από τον εαυτό τους.

Η δεύτερη κατηγορία, είναι μια ακραία μορφή αρρωστημένης μερίδας συνανθρώπων μας που μισούν και πολεμούν ότι δεν ταυτίζεται με τις εκτροχιασμένες και ξεπερασμένες ιδεοληψίες τους και έχουν βυθιστεί σε ένα αρρωστημένο μικρόκοσμο παρασιτικής έκφρασης και λειτουργίας.

Ο εθελοντής δεν τα περιμένει όλα από το κράτος και δεν είναι άβουλος παρατηρητής των γεγονότων στην ζωή, ξέρει να κρίνει κρατικές αμέλειες και ελλείψεις αλλά και ξέρει πώς να αντιμετωπίζει άμεσα τις ανάγκες που παρουσιάζονται στην ζωή του. Ο εθελοντής έρχεται αναγκαστικά ο ίδιος απέναντι στο πρόβλημα, το γνωρίζει και καταγράφει την προέλευση, την δυναμική του και τους τρόπους που μπορεί να αντιμετωπιστεί. Γνωρίζει έτσι το αίτιο του κακού και κρίνει αντικειμενικά πλέον τα αίτια της εμφάνισής του, αποδίδοντας ευθύνες από όπου και αν προέρχονται και λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο στην δημιουργία μιας υγιούς και ώριμης κοινωνίας.

Κλείνοντας την παρέμβαση του που θα μπορούσα να την εμβαθύνω πιο πολύ και να γίνω ακόμη πιο καυστικός, υπογραμμίζω πως η πολιτική είναι η ανώτερη μορφή εθελοντισμού και δεν είναι διέξοδος για ανεπάγγελτους, ημιμαθείς και κάθε μορφής φορέα κοινωνικής άρνησης.

Μετά τιμής,
Κυριάκος Ταταρίδης
Αρχιτέκτων Μηχανικός
Πρώην Βουλευτής Ν. Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου