ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Εκπαιδευτικές Δράσεις της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Γρεβενών με μαθητές και εκπαιδευτικούς του 4ου δημοτικού σχολείου Γρεβενών

Τη βιβλιοθήκη μας επισκέφθηκαν τα δύο τμήματα της Δ΄ τάξης του 4ου δημοτικού σχολείου Γρεβενών με τις εκπαιδευτικούς Χριστίνα Μουστάκα και Θωμαή Νέστορα.

Πρώτα γνωριστήκαμε με τα παιδιά και τα ενημερώσαμε για τον κανονισμό λειτουργίας της βιβλιοθήκης μας. Κατόπιν αναφερθήκαμε στις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων που πλησιάζουν. Τα παιδιά μας ανέφεραν ότι ανυπομονούν και έχουν ενθουσιαστεί που έρχονται οι διακοπές των Χριστουγέννων, καθώς είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινότητα!
 
 
Στην πορεία προχωρήσαμε στην παρουσίαση του βιβλίου της Μάρως Θεοδωράκη με τον τίτλο «Χιονομπαλού». Η βιβλιοθηκονόμος Θεολογία Ταρλατζή τους διάβασε την ιστορία μίας νιφάδας που μεταμορφώθηκε σε αφράτη χιονόμπαλα που ανακάλυψε κατά τη διάρκεια της πορείας της πολύτιμες αλήθειες. Παράλληλα έδειχνε στους μικρούς μας φίλους, που άκουγαν με αμείωτο ενδιαφέρον, την πλούσια εικονογράφηση του βιβλίου.

Συγκινημένα από την ιστορία ανέφεραν λέξεις και νοήματα που τους έκαναν εντύπωση, όπως η αποδοχή, η αγάπη και η φιλία, που τόσο έχουμε ανάγκη όλοι οι άνθρωποι κατά την πορεία της ζωής μας. Μετά προχωρήσαμε στο δεύτερο σκέλος της δράσης μας κατά το οποίο το κάθε παιδί θα έδινε μορφή στη δική του χιονομπαλού ως υπενθύμιση της τρυφερής της ιστορίας.

Άκουσαν με προσοχή τις οδηγίες που τους έδωσαν η Θεολογία και η Εύα και μετά από λίγο μας παρουσίασαν τα δημιουργήματά τους. Έδωσαν μορφή στις χιονόμπαλές βάζοντάς τους σκουφάκια, χεράκια και επάνω τους έγραψαν όμορφες λέξεις, όπως αγάπη, ελπίδα, αγκαλιά κ.α..
 
 
Ακολούθησε η κατασκευή ενός χριστουγεννιάτικου αλφάβητου για να διακοσμήσουν τις τάξεις τους. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν όμορφο, καθώς προέκυψε ένας πολύχρωμος πίνακας… που θυμίζει Χριστούγεννα!Καμάρωσαν τα δημιουργήματά τους και μας ευχήθηκαν δυνατά Καλά Χριστούγεννα.

Ευχαριστούμε τα παιδιά και τις εκπαιδευτικούς των τμημάτων που μας μετέδωσαν τη χαρά και τον ενθουσιασμό τους και χάρη σε αυτούς περάσαμε δύο ευχάριστα πρωινά! Τους δώσαμε τις ευχές μας με την ελπίδα ότι η αγάπη, η προσφορά, η αποδοχή και η αλληλεγγύη θα είναι στις ζωές τους και θα τις ομορφαίνουν!

Υλοποίηση δράσης: Θεολογία Ταρλατζή, βιβλιοθηκονόμος και Ευαγγελία Καραμπερίδου, εκπαιδευτικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου