ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ερώτηση στην Ελληνική Βουλή από την Ελληνική Λύση για το Αστρονομικό πάρκο στον Όρλιακα Γρεβενών...

 ΘΕΜΑ: «Κατασκευή Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου στον Όρλιακα Γρεβενών» 

Κυρία κύριοι Υπουργοί, Όπως πληροφορηθήκαμε, ξεκινά η σύνταξη των Τευχών Δημοπράτησης, κατόπιν της ολοκλήρωσης του συνόλου των μελετών εφαρμογής, του έργου κατασκευής του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου στον Όρλιακα Γρεβενών. 

Το εγχείρημα θα επιτευχθεί, μέσω της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και στο πλαίσιο χρηματοδότησης του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027. Εξασφαλίζοντας δε η εν λόγω την αναγκαία χρηματοδότηση άμεσα θα ξεκινήσει και τη διαδικασία της δημοπράτησης του έργου. 

Επιδίωξη τέλος του όλου εγχειρήματος είναι - με την έναρξη λειτουργίας του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου κι αφού καταστεί φιλόξενος χώρος - να προαχθεί η έρευνα, η επιστημονική παρατήρηση και η γνώση για το διάστημα και την Αστροπαρατήρηση σε όλους του μαθητές της Ελλάδας, στους φοιτητές, στους ερασιτέχνες Αστρονόμους, αλλά και σε όλους όσους αγαπούν την Αστρονομία δια της χρήσης των πλέον σύγχρονων διαδραστικών μέσων. Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί: 

1. Υφίσταται χρονοδιάγραμμα έναρξης των εργασιών καθώς και μελέτη επί του χρόνου διάρκειας των φάσεων του έργου μέχρι την αποπεράτωσή του, δεδομένου ότι εν ευθέτω χρόνω και σε συγκεκριμένη ημερομηνία θα διασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου κατασκευής του συγκεκριμένου Αστρονομικού Πάρκου; 


 

 
2. Έχουν ενταχθεί ή προβλέπεται να ενταχθούν στα Έργα Στρατηγικής Σημασίας (ΕΣΠΑ 2021-2027) ανάλογες κατασκευές εκπαιδευτικού αστρονομικού πάρκου σε άλλες περιοχές της χώρας κι αν ναι, σε ποιες; 


Οι ερωτώντες Βουλευτές 


ΚΟΤΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

 ΚΟΥΠΕΛΟΓΛΟΥ ΣΥΜΕΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου