ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

“Η οριοθέτηση στις σχέσεις ως προσωπική ευθύνη” στην Συνάντηση της Σχολής Γονέων & Νέων Ζευγαριών της Ιεράς Μητρόπολης Γρεβενών για τον μήνα Μάρτιο (εικόνες + video)

Με καλεσμένη την κα. Νεκταρία Αποστολίδου, Κλινική Ψυχολόγο-συστημική ψυχοθεραπεύτρια και με θέμα: “Η οριοθέτηση στις σχέσεις ως προσωπική

ευθύνη”,  συνεχίστηκε και τον μήνα Μάρτιο η Σχολή Γονέων και Νέων Ζευγαριών της Ι.Μ. Γρεβενών την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024, στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως Γρεβενών.

 Μέσα από την πολυετή εμπειρία της στα προγράμματα ΚΕΘΕΑ ανά την Ελλάδα, η ομιλήτρια άπλωσε τον λόγο της και κατέθεσε από την αρχή τις τρεις κατηγορίες ορίων. 

Την κόκκινη ζώνη όπου εκεί βρίσκονται τα όρια ασφαλείας, τα όρια μάθησης, με εκπαιδευτικό τον ρόλο του γονιού και τα όρια που σχετίζονται με τα γούστα, που όμως είναι κάτι σχετικό. Τα όρια, όταν είναι υπερβολικά ή αντίθετα ανύπαρκτα, είναι εξίσου επικίνδυνα. 

Η δουλειά στα θέματα των αξιών, των συμφωνιών, στις δεξιότητες ζωής και την φροντίδα της ύπαρξής μας είναι βασικό για την δημιουργία ορίων. Πολλές φορές την καθημερινότητα την ζούμε με τους σημερινούς γοργούς ρυθμούς ως διεκπεραίωση, λησμονώντας να κάνουμε παύσεις και στάσεις, επεσήμανε η καλεσμένη.


 
 

Λαμβάνοντας τον λόγο ο Σεβασμιώτατος, εξέφρασε την άποψη πως η αυτογνωσία και τα όρια είναι οι δύο κουβέντες που χρειάζεται να μείνουν στον νου μας  από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε.

Εν τω μεταξύ, η κα Αποστολίδου μαζί με τον κ. Κ. Λάζο, υπεύθυνο ΚΕΘΕΑ Δυτικής Μακεδονίας μίλησαν και στους φοιτητές του τμήματος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας που εδρεύει στα Γρεβενά, σε μία συνεργασία της Μητροπόλεως με το Πανεπιστήμιο και το ΚΕΘΕΑ, με θέμα: «Η εξάρτηση ως προσπάθεια να καλύψουμε ανάγκες ζωής». Το βράδυ η Σύναξη Νέων είχε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την παρουσία της κα. Αποστολίδου.  



 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου