ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Ενημερωτική εκδήλωση-δράση, «υγιεινής των χεριών» του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ στο 7ο δημοτικό Γρεβενών - (εικόνες)

 Ο τομέας Υγείας του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ πραγματοποίησε την Δευτέρα 22-4-2024, στο

7ο δημοτικό Γρεβενών, ενημερωτική εκδήλωση-δράση, «υγιεινής των χεριών» στα πλαίσια του προγράμματος υγείας, για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Υγιεινής των χεριών της 5ης Μαΐου.
 
 

Σε συνεργασία με το Σ.Α.Ε.Κ του Γενικού Νοσοκομείου οι υπεύθυνοι προσέφεραν γνώσεις και πρακτικές, στους μαθητές του σχολείου μας.
Μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εμπλακούν ενεργά και να κατανοήσουν την σημασία της υγιεινής των χεριών.
Η πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε από την κα. Olia Antwniadou , συντονίστρια του τομέα Υγείας του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ και μαζί με το τμήμα Γενικής Νοσηλείας του Σ.Α.Ε.Κ Γ.Ν έδωσαν το μήνυμα για μια κοινότητα σωστά ενημερωμένη. Την δράση συνόδευαν ο Διευθυντής του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ κος Κουκουτσέλας Κλεόβουλος και η Διευθύντρια του Σ.Α.Ε.Κ κα Τσιοτίκα Πιπίνα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρωην αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και καθηγητής νοσηλευτικής ΕΠΑΛ Γρεβενών κος Kostas Nikolako , η κα Ιμβριώτου Άννα καθηγήτρια και η κα ευα Εύα Νουσιοπούλου , καθηγήτριες ΕΠΑΛ Γρεβενών.
Η Υγιεινή των Χεριών αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μέτρα πρόληψης διασποράς μικροβίων και ιών περιβάλλον αλλά και στην σχολική κοινότητα. Περισσότερο από ποτέ η Υγιεινή των Χειρών αποτελεί κομμάτι στης καθημερινότητάς όχι μόνο των επαγγελματιών υγείας αλλά και των πολιτών και βασικό όπλο αντιμετώπισης της πανδημίας.
Η Υγιεινή των Χεριών είναι αποτελεσματική όταν εφαρμόζεται την κατάλληλη στιγμή, με τη σωστή μέθοδο και τεχνική ιδιαίτερα σε υγειονομικούς χώρους. Κάθε φορά που την εφαρμόζουμε προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας από την μετάδοση των ιών και περιορίζουμε τον αριθμό των συνανθρώπων μας που θα νοσήσουν και μάλιστα κάποιοι από αυτούς πολύ σοβαρά. Σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα μέτρα πρόληψης περιορισμού των ιών, αποτελεί την ασπίδα προστασίας για πολίτες, επαγγελματίες υγείας και ασθενείς.

 
 
Όλοι κολλήσαμε το αυτοκολλητάκι υγιεινής των χεριών και υποσχεθήκαμε οτι θα την υιοθετήσουμε,
Η δράση ενθουσίασε πραγματικά τους μαθητές μας!!!!
Ας υιοθετήσουμε την Υγιεινή των Χεριών στην καθημερινότητά μας μεταδίδοντας το μήνυμα στα μέλη της οικογένειάς μας, σε μαθητές, γονείς και επαγγελματίες σε κάθε εργασιακό χώρο, ώστε να συμβάλουμε όλοι στην προσπάθεια να προστατεύσουμε την κοινωνία από την εξάπλωση των ιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου