Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Ο ιδρυτής του Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ θα δηλώσει ένοχος σε συμφωνία με τις ΗΠΑ και θα επιστρέψει στην Αυστραλία

 

Ο ιδρυτής του Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ θα ομολογήσει την ενοχή του σε μια συμφωνία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ που θα

επιλύσει ένα μακροχρόνιο νομικό σήριαλ που εκτεινόταν σε πολλές ηπείρους και είχε ως επίκεντρο τη δημοσίευση διαβαθμισμένων εγγράφων, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν αργά τη Δευτέρα.


 
 

Ο Ασάνζ έχει προγραμματιστεί να εμφανιστεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο των Μαριανών Νήσων, μιας αμερικανικής κοινοπολιτείας στον δυτικό Ειρηνικό, για να δηλώσει ένοχος για την κατηγορία του νόμου περί κατασκοπείας για συνωμοσία με σκοπό την παράνομη απόκτηση και διάδοση διαβαθμισμένων πληροφοριών εθνικής άμυνας, ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης σε επιστολή που κατατέθηκε στο δικαστήριο.

Η ομολογία ενοχής, η οποία πρέπει να εγκριθεί από δικαστή, φέρνει μια αιφνιδιαστική κατάληξη σε μια ποινική υπόθεση διεθνούς ίντριγκας και στην πολυετή καταδίωξη της αμερικανικής κυβέρνησης ενός εκδότη του οποίου ο εξαιρετικά δημοφιλής ιστότοπος κοινοποίησης απόρρητων πληροφοριών τον έκανε αιτία για πολλούς υπέρμαχους της ελευθερίας του Τύπου, οι οποίοι δήλωσαν ότι ενήργησε ως δημοσιογράφος για να αποκαλύψει παρανομίες του αμερικανικού στρατού. Οι ερευνητές, αντίθετα, έχουν επανειλημμένα υποστηρίξει ότι οι ενέργειές του παραβίασαν νόμους που αποσκοπούσαν στην προστασία ευαίσθητων πληροφοριών και έθεσαν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της χώρας.


 
 

Αναμένεται να επιστρέψει στην Αυστραλία μετά την απολογία του και την καταδίκη του, η οποία έχει προγραμματιστεί για το πρωί της Τετάρτης, τοπική ώρα, στο Σαϊπάν, το μεγαλύτερο νησί των Μαριάνα Νήσων. Η ακροαματική διαδικασία διεξάγεται εκεί λόγω της αντίθεσης του Ασάνζ να ταξιδέψει στις ηπειρωτικές ΗΠΑ και της εγγύτητας του δικαστηρίου με την Αυστραλία.


Πηγή: AP 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου