Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Γυναίκα η πιλότος που πρόλαβε να εγκαταλείψει το Mirage στην Τανάγρα - Πώς έγινε ο "φόβος και ο τρόμος των Τούρκων"



Χάρη στις ψύχραιμες κινήσεις της αλλά και την σωστή εκπαίδευσή της η πιλότος της 114 Πτέρυγας Μάχης κατάφερε να αποφύγει τα χειρότερα.Παραλίγο να σημειωθεί τραγωδία το μεσημέρι της Δευτέρας στην 114 Πτέρυγα Μάχης της αεροπορικής βάσης της Τανάγρας, όταν πιλότος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Mirage 2000-5 στο οποίο βρισκόταν.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιστατικό έγινε κατά τη διάρκεια της προσγείωσης μετά από εκπαιδευτική πτήση και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες χειριστής του μαχητικού αεροσκάφους ήταν γυναίκα.


Όλα δείχνουν ότι υπήρξε πρόβλημα τροχοδρόμησης τη στιγμή της προσγείωσης στον αεροδιάδρομο, που σημαίνει ότι μπορεί ένα από τα δύο φρένα να μην λειτούργησε σωστά, όπως ανέφερε η ΕΡΤ. Έτσι, η ιπτάμενη εγκατέλειψε το αεροπλάνο με το εκτινασσόμενο κάθισμα και μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο 251 Γενικό Νοσοκομείο της Αεροπορίας.

Πληροφορίες του Mega και της εκπομπής "Live News" αναφέρουν ότι οι συνάδελφοι της έσπευσαν να την βοηθήσουν αμέσως μετά την εγκατάλειψη του αεροσκάφους, ενώ οι τεχνικοί της βάσης θα εξετάσουν τι συνέβη.
Η ψυχραιμία της ιπτάμενης όταν δεν λειτούργησε το σύστημα πέδησης

 
 

Χάρη στις ψύχραιμες κινήσεις της αλλά και τη σωστή εκπαίδευσή της η πιλότος της 114 Πτέρυγας Μάχης κατάφερε να αποφύγει τα χειρότερα, όταν δεν λειτούργησε το σύστημα πέδησης του αεροσκάφους Μ 2000-5 μετά από την εκπαιδευτική πτήση πάνω από το Αιγαίο.

Η συγκεκριμένη πιλότος έχει συμμετάσχει πολλές φορές σε αερομαχίες και έχει διακριθεί και σε νατοϊκή άσκηση.

Ο αντιπτέραρχος ε.α, Κωνσταντίνας Ιατρίδης, μίλησε στην ίδια εκπομπή περιγράφοντας το τι μπορεί να συνέβη στο αεροσκάφος. "Κατά τη διάρκεια τη προσγείωσης πατώντας τα φρένα, φαίνεται πως κάποιο φρένο είχε κολλήσει. Και έκανε την προβλεπόμενη διαδικασία η συγκεκριμένη πιλότος, να εγκαταλείψει. Όταν βγαίνεις εκτός διαδρόμου είναι πιθανόν πάρει φωτιά το αεροσκάφος. Η συγκεκριμένη πιλότος έκανε πολλές εικονικές καταρρίψεις και έγινε ο φόβος και ο τρόμος, όπως είπαν οι ίδιοι οι Τούρκοι. Επίσης, συμμετείχε σε μία διεθνή άσκηση στα Αραβικά Εμιράτα και απέσπασε πολλά συγχαρητήρια και του εντυπωσίασε με τη μαχητικότητά της".


Τι ανέφερε το ΓΕΑ

Όπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, το αεροσκάφος Mirage 2000-5 -που εγκαταλείφθηκε επιτυχώς από το χειριστή του, κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης, στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην αεροπορική βάση Τανάγρας- βρίσκεται εκτός διαδρόμου προσγείωσης, δεν υπέστη οποιαδήποτε σύγκρουση ή φωτιά. Φέρει μικρές ζημιές στο δεξί σκέλος. Θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι και θα επισκευασθούν εντός της μονάδας.

thetoc.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου