VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Ξεκούραστα μάτια: 7 έξυπνοι τρόποι να απαλλαγείς από την κόπωση



Η κόπωση στα μάτια μπορεί να είναι συχνή, αλλά αντιμετωπίζεται με απλές καθημερινές μεθόδους.Τα μάτια σου μπορεί να είναι κουρασμένα ή ερεθισμένα μετά από έντονη εστίαση σε μια δραστηριότητα, όπως η θέαση μιας οθόνης υπολογιστή, η ανάγνωση ενός βιβλίου ή η οδήγηση ενός αυτοκινήτου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό είναι γνωστό ως κόπωση των ματιών.


 
 

Η κόπωση των ματιών είναι μια συνηθισμένη κατάσταση, αλλά αν είναι παρατεταμένη ή έχεις και ερεθισμό, μπορεί να είναι σημάδια για κάτι πιο σοβαρό και θα πρέπει να απευθυνθείς στον γιατρό σου. Παρακάτω υπάρχουν μερικά απλά πράγματα που μπορείς να κάνεις, ξεκινώντας ακόμα και από σήμερα, ώστε να προλάβεις ή να μειώσεις την κόπωση των ματιών σου.


7 συμβουλές για την κόπωση στα μάτια


1. Κοίτα συχνά αλλού. Ο κανόνας 20-20-20

Η κόπωση των ματιών μπορεί να εμφανιστεί όταν ασχολείσαι με μία μόνο δραστηριότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς διάλειμμα. Θα πρέπει να μετατοπίζεις την προσοχή σου σε κάτι άλλο εκτός της δραστηριότητας κάθε 20 λεπτά. Αυτό στο οποίο εστιάζεις θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 20 μέτρων και να το κοιτάς για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Αυτό είναι γνωστό ως κανόνας 20-20-20.

2. Τοποθέτησε σωστά την οθόνη

Εάν χρησιμοποιείς τακτικά μια ψηφιακή συσκευή, βεβαιώσου ότι την κοιτάς από τη σωστή απόσταση και στη σωστή θέση. Η οθόνη θα πρέπει να βρίσκεται μερικά μέτρα μακριά από τα μάτια σου ή σε απόσταση περίπου ενός χεριού. Θα πρέπει να βλέπεις την οθόνη στο επίπεδο των ματιών σου ή λίγο πιο κάτω από αυτά.


thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου