VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Αποκάλυψη: Ο Νασράλα είχε συμφωνήσει σε κατάπαυση πυρός με το Ισραήλ λίγο πριν δολοφονηθεί



Μιλώντας σε εκπομπή του CNN, ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου ανέφερε πως ο Νασράλα είχε συμφωνήσει σε προσωρινή κατάπαυση πυρός με το Ισραήλ λίγο πριν δολοφονηθείΣε μια σημαντική αποκάλυψη προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου, Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ, σχετικά με τον θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.


Μιλώντας σε εκπομπή του CNN και τη δημοσιογράφο Αμάλ Αμανπούρ, ανέφερε πως ο Νασράλα είχε συμφωνήσει σε προσωρινή κατάπαυση πυρός με το Ισραήλ λίγο πριν δολοφονηθεί.


Η εκεχειρία των 21 ημερών ήταν πρόταση της Δύσης με επικεφαλής τις ΗΠΑ και τη Γαλλία προκειμένου να βρεθεί διπλωματική λύση στο αδιέξοδο. "Μας είπαν ότι ο κ. Νετανιάχου συμφώνησε σε αυτό και έτσι πήραμε και τη συμφωνία της Χεζμπολάχ σε αυτό και ξέρετε τι συνέβη από τότε", δήλωσε στο CNN ο Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ.


"Η Χεζμπολάχ προσυπέγραψε αυτή την κοινή δήλωση που εκδόθηκε και ζητούσε κατάπαυση του πυρός για 21 ημέρες, και αμέσως μετά να αρχίσει να αναζητά διπλωματική λύση στο πλαίσιο της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας", δήλωσε στο BBC ο πρεσβευτής του Λιβάνου στη Βρετανία Ράμι Μορτάντα.

Και συνέχισε: "Ήμασταν σε καλό δρόμο προσπαθώντας να συζητήσουμε μια διπλωματική εναλλακτική λύση στην τρέχουσα άβυσσο, αλλά οι θερμοκέφαλοι στο Ισραήλ επέλεξαν διαφορετικό δρόμο".

Το Σάββατο ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε μήνυμά του ότι ο αρχηγός της Χεζμπολάχ "εξολοθρεύτηκε" στο χτύπημα της Βηρυτού την περασμένη Παρασκευή.

 
 

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, ο Ισραηλινός Στρατός αναφέρει ότι μαζί με τον Νασράλα, σκοτώθηκε και ο διοικητής του λεγόμενου Νότιου Μετώπου της Χεζμπολάχ, Αλί Καράκι, μαζί με άλλους διοικητές.

"Το χτύπημα διεξήχθη ενώ τα κορυφαία στελέχη της Χεζμπολάχ βρίσκονταν στο αρχηγείο τους και συμμετείχαν στον συντονισμό τρομοκρατικών ενεργειών κατά των πολιτών του κράτους του Ισραήλ", λέει ο στρατός.

Ο Αρχηγός του Επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού Αντιστράτηγος Χέρζι Χαλέβι μετά τη δολοφονία του αρχηγού της τρομοκρατίας της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα λέει ότι το Ισραήλ θα φτάσει σε οποιονδήποτε απειλεί τη χώρα και τους πολίτες της.


 thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου