ΝΑΚΑΣ

VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

“Χορεύοντας Γρεβενά στα χειμαδιά της Ελασσόνας” στα Ελευθέρια στην Ελασσόνα - (εικόνες)

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση – χορευτικό αντάμωμα “Χορεύοντας Γρεβενά στα χειμαδιά της Ελασσόνας”, το βράδυ του

περασμένου Σαββάτου 5 Οκτωβρίου 2024, στην Κεντρική Πλατεία της Ελασσόνας 


 
 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον εορτασμό των Ελευθερίων της πόλης της Ελασσόνας, σε συνεργασία του Συλλόγου Απανταχού Κοπατσαραίων Επαρχίας Ελασσόνας “ΤΟ ΚΟΠΑΤΣΙ” με το Δήμο Ελασσόνας.



 
 
Στην πόλη φιλοξενήθηκαν οι σύλλογοι και οι χορευτικές ομάδες:

1. Σύλλογος Γρεβενιωτών Θεσσαλονίκης

2. Σύλλογος Γρεβενιωτών Κοζάνης “Ο ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ”

3. Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Δήμου Γρεβενών

4. Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών Γρεβενών

5. Σύλλογος Αβδελλιωτών “Η ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ”

6. Σύλλογος Απανταχού Κοπατσαραίων Επαρχίας Ελασσόνας “ΤΟ ΚΟΠΑΤΣΙ”

Οι χορευτές ,είχαν τη χαρά να συμμετάσχουν μαζί με πλήθος κόσμου στην κατανυκτική λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας της Ολυμπιώτισσας και στη συνέχεια να παρουσιάσουν αντιπροσωπευτικό δείγμα χορών και τραγουδιών με τη συνοδεία της ορχήστρας του Αλέξη Κασσιάρα. 

Μέσα από την εκδήλωση παρουσιάστηκαν τραγούδια που έχουν άμεση σχέση με τα ακούσματα και τον τρόπο ζωής του ημινομαδικού πλυθυσμού που έλκει την καταγωγή του από τα Γρεβενά, και βρίσκει καταφύγιο εδώ και εκατοντάδες χρόνια, μεταφέροντας την άυλη πολιτιστική του κληρονομιά ενώ γίνεται το ανθρώπινο γεφύρωμα μεταξύ των δύο τόπων, μεταξύ δύο πατρίδων, την περιοχή Γρεβενών και Ελασσόνας οι οποίες συνδέονται με το “μετεωρολογικό χρόνο”. 


 
 

Την επιμέλεια των κειμένων και την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε η Μαρία Γεωργίτση - Καφάση.

Ο σύλλογος μας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει για τη συνεργασία όλους τους συμμετέχοντες συλλόγους, την Ιερά Μητρόπολη Ελασσόνας και το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Χαρίτωνα, τα στελέχη του Δήμου Ελασσόνας και το Δήμαρχο κ. Νικόλαο Γάτσα, το Μορφωτικό Σύλλογο Αραδοσιβίων, τον κ. Γεώργιο Κόκκινο, τα μέλη και τους εθελοντές του συλλόγου μας για την τεχνική τους υποστήριξη. Από καρδιάς και ξεχωριστά ευχαριστούμε τους χορηγούς μας για την έμπρακτη υποστήριξη τους.

Την εκδήλωση μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ελασσόνας κ.κ. ΧΑΡΙΤΩΝΑΣ, ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικόλαος Γάτσας, Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας, ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Κυριάκος Ταταρίδης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Αποστόλου Ευάγγελος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Ισότητας Περιφέρειας Θεσσαλίας Βασίλειος Σίμος, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων καθώς και πλήθος κόσμου. Θερμές ευχαριστίες σε όλους.

Το ΔΣ του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου