VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Τι είναι ο «καιρός του Π» που έρχεται από Παρασκευή

Αλλάζει προς το τέλος της εβδομάδας ο καιρός με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, οι περισσότερες βροχές θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή, θα συνεχιστούν το Σαββατοκύριακο αλλά και τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον κ. Κολυδά, θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, κάτι που αποκαλεί «καιρό του “Π”».
Η θερμοκρασία θα ανέβει πρόσκαιρα αυτή την εβδομάδα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα πέσει πάλι και δεν θα απέχει πολύ από τα κανονικά επίπεδα, τονίζει σε ανάρτησή του ο κ. Κολυδάς.

Θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, κάτι που ο κ. Κολυδάς αποκαλεί «καιρό του “Π”»

 
 

Τι είναι ο καιρός του Π

Τι σημαίνει όμως ο όρος καιρός του Π; Όταν η κακοκαιρία επηρεάζει τα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, σχηματίζεται νοητά το γράμμα Π, αφήνοντας στην ουσία ανεπηρέαστο το εσωτερικό κομμάτι του γράμματος Π που είναι κυρίως η κεντρική και η ανατολική ηπειρωτική χώρα, εξηγεί η ΕΡΤ.

 
 

Σήμερα πάντως σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν κατά τόπους, κυρίως στα νότια. Τη νύχτας και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 24 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 6 έως 23-25, στη Θεσσαλία από 8 έως 26-28, στην Ήπειρο από 6 έως 26-27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 8 έως 26-28 βαθμούς, στα Επτάνησα από 12 έως 26 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου στην Κρήτη από 13 έως 24-26 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά άνεμοι βορείων διευθύνσεων με εντάσεις 3-5 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά στο Βόρειο Αιγαίο σε νοτιοανατολικούς με ίδιες εντάσεις. Εξαίρεση αποτελούν τα Δωδεκάνησα όπου θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ. Νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο, αλλά στα βόρεια τμήματα θα παρουσιάσουν προοδευτική μικρή ενίσχυση.


in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου