Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Επίσκεψη του Interactive ΚΕΚ στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας.

Σήμερα 17 - 10 -2024, οι καταρτιζόμενοι του προγράμματος κυκλική οικονομία του Interactive ΚΕΚ πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας, που βρίσκεται στα Γρεβενά. Η επίσκεψη είχε ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των καταρτιζόμενων γύρω από τις σύγχρονες μεθόδους διαχείρισης αποβλήτων, την ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία, όπως εφαρμόζονται στη Δυτική Μακεδονία.

Κατά την επίσκεψή τους, οι καταρτιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις και να παρακολουθήσουν από κοντά τις διαδικασίες διαλογής, επεξεργασίας και ανακύκλωσης των απορριμμάτων. Οι υπεύθυνοι του συστήματος παρουσίασαν αναλυτικά το πώς το κέντρο συμβάλλει στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της περιοχής, ενώ παράλληλα παρέχει πρότυπα βιώσιμης διαχείρισης απορριμμάτων.
Μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες και παρουσιάσεις, οι καταρτιζόμενοι ενημερώθηκαν για τη σημασία της ανακύκλωσης, της μείωσης των αποβλήτων και της επαναχρησιμοποίησης υλικών, ενώ είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν τις δικές τους ερωτήσεις και να συζητήσουν με τους ειδικούς για το μέλλον της πράσινης διαχείρισης απορριμμάτων.
Η υπεύθυνη του ΚΕΚ Interactive δήλωσε: «Η συγκεκριμένη επίσκεψη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθειά μας να ενισχύσουμε την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών. Είναι σημαντικό όλοι να κατανοήσουν από νωρίς τη σημασία της υπεύθυνης διαχείρισης αποβλήτων και της προστασίας του περιβάλλοντος».
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από τους καταρτιζόμενοι , οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία τους να συμμετάσχουν ενεργά σε δράσεις περιβαλλοντικής προστασίας στο μέλλον.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου