Με πλούσια γεύση και τραγανή υφή, μπορεί να γίνει εύκολα στο σπίτι χωρίς πολύ κόπο και χρόνο, σε λιγότερο από μισή ώρα.
Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να φτιάξετε μια νόστιμη και εύκολη μπουγάτσα που θα κερδίσει τις εντυπώσεις όλων
Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να φτιάξετε μια νόστιμη και εύκολη μπουγάτσα που θα κερδίσει τις εντυπώσεις όλων
Υλικά για την πιο εύκολη μπουγάτσα
1 πακέτο ( 10 τμχ ) φύλλο κρούστας
180 γρ βούτυρο γάλακτος
1 λίτρο γάλα
160 γρ σιμιγδάλι ψιλό
240 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
2 βανίλιες
Αλάτι
2 κρόκους
Ξύσμα απο 1 λεμόνι
Για το πασπάλισμα
Ζάχαρη κρυσταλλική
Ζάχαρη άχνη
Κανέλα
Πώς να Φτιάξετε Εύκολη και Νόστιμη Μπουγάτσα
Η συνταγή είναι για 2 ατομικές μπουγάτσες μεγάλεςΣε μια κατσαρόλα βάζουμε το ρόφημα αμυγδάλου ,το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη να ζεσταθούν και ανακατεύουμε.
Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και αφαιρούμε απ τη φωτιά,προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού,αλάτι,τους 2 κρόκους και τις βανίλιες,ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με μεβράνη και πιέζουμε ώστε να εφάπτει καλά η μεμβράνη με την κρέμα,αφήνουμε να κρυώσει.
180 γρ βούτυρο γάλακτος
1 λίτρο γάλα
160 γρ σιμιγδάλι ψιλό
240 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
2 βανίλιες
Αλάτι
2 κρόκους
Ξύσμα απο 1 λεμόνι
Για το πασπάλισμα
Ζάχαρη κρυσταλλική
Ζάχαρη άχνη
Κανέλα
Πώς να Φτιάξετε Εύκολη και Νόστιμη Μπουγάτσα
Η συνταγή είναι για 2 ατομικές μπουγάτσες μεγάλεςΣε μια κατσαρόλα βάζουμε το ρόφημα αμυγδάλου ,το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη να ζεσταθούν και ανακατεύουμε.
Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και αφαιρούμε απ τη φωτιά,προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού,αλάτι,τους 2 κρόκους και τις βανίλιες,ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με μεβράνη και πιέζουμε ώστε να εφάπτει καλά η μεμβράνη με την κρέμα,αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη συναρμολόγηση
Για τη μια μπουγάτσαΑπλώνουμε ένα φύλλο κρούστας και με ένα πινέλο βάζουμε βούτυρο,απο πάνω βάζουμε αλλά 3 φύλλα βάζοντας ενδιάμεσα βούτυρο.
Στη συνέχεια τα αφήνουμε αυτά στην άκρη και απλώνουμε ένα φύλλο,βάζουμε βούτυρο,διπλώνουμε στην μέση,μετά πάλι βούτυρο και πάλι διπλώνουμε στην μέση.
Το βάζουμε στο κέντρο στα αλλά απλωμένα φύλλα.
Έπειτα αφρατεύουμε χτυπώντας με σύρμα την κρέμα και απλώνουμε την μισή κρέμα πάνω στο κεντρικό φύλλο. Διπλώνουμε τα αλλά φύλλα όλα προς το κέντρο ώστε να καλύψουμε τη γέμιση,(σαν φέκελο).
Μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα απο κάτω με την ένωση της μπουγάτσας απο κάτω,βουτυρώνουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά στον αέρα ή πάνω κάτω,αν χρειαστεί και απ την κάτω πλευρά έξτρα χρώμα γυρίστε και ψήστε αλλά 10 λεπτά.
Τέλος βγάζουμε απ τον φούρνο,αφ΄νουμε να κρυώσει 10 λεπτά και πασπαλίζουμε.
Για τη μια μπουγάτσαΑπλώνουμε ένα φύλλο κρούστας και με ένα πινέλο βάζουμε βούτυρο,απο πάνω βάζουμε αλλά 3 φύλλα βάζοντας ενδιάμεσα βούτυρο.
Στη συνέχεια τα αφήνουμε αυτά στην άκρη και απλώνουμε ένα φύλλο,βάζουμε βούτυρο,διπλώνουμε στην μέση,μετά πάλι βούτυρο και πάλι διπλώνουμε στην μέση.
Έπειτα αφρατεύουμε χτυπώντας με σύρμα την κρέμα και απλώνουμε την μισή κρέμα πάνω στο κεντρικό φύλλο. Διπλώνουμε τα αλλά φύλλα όλα προς το κέντρο ώστε να καλύψουμε τη γέμιση,(σαν φέκελο).
Μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα απο κάτω με την ένωση της μπουγάτσας απο κάτω,βουτυρώνουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά στον αέρα ή πάνω κάτω,αν χρειαστεί και απ την κάτω πλευρά έξτρα χρώμα γυρίστε και ψήστε αλλά 10 λεπτά.
Τέλος βγάζουμε απ τον φούρνο,αφ΄νουμε να κρυώσει 10 λεπτά και πασπαλίζουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου