Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2024

Συνταγή: Χριστουγεννιάτικος κορμός σοκολάτας με μπισκότα - Το απόλυτο γλυκό των γιορτών



Ο σοκολατένιος κορμός είναι το απόλυτο γλυκό των γιορτών.
Η συνταγή είναι τόσο εύκολη που θα την κάνετε ξανά και ξανά!Ο σοκολατένιος κορμός είναι το απόλυτο γλυκό των γιορτών. Η συνταγή είναι τόσο εύκολη που θα την κάνετε ξανά και ξανά!

Υλικά

Για τον κορμό


1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ


200 γρ. σοκολάτα γάλακτος

110 ml κρέμα γάλακτος

100 γρ. πραλίνα φουντουκιού

160 γρ. βούτυρο αγελάδος

85 γρ. ζάχαρη άχνη

60 ml ρούμι

120 γρ. φουντούκια, ψιλοκομμένα

 
 

Λίγο αλάτι

Για το γλάσο

280 γρ. μαύρη σοκολάτα

180 ml κρέμα γάλακτος

1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη

Λίγο αλάτι

Για τη διακόσμηση

Χριστουγεννιάτικα σχέδια από ζαχαρόπαστα και ζάχαρη άχνη.
Διαδικασία

Λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος, το σιρόπι γλυκόζης και τη μαύρη ζάχαρη. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε με μια πλαστική διαφάνεια και το αφήνουμε να δέσει στο ψυγείο για ένα βράδυ.

Λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύουμε καλά.

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας.

Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα φουντούκια, την πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε.

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα, τα ραντίζουμε με το μαύρο ρούμι και τα ρίχνουμε στο μείγμα σοκολάτας. Ανακατεύουμε καλά.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα κέικ μήκους 28 εκ., που έχουμε προηγουμένως καλύψει μ’ ένα φύλλο χαρτί ψησίματος.

Καταψύχουμε τον κορμό για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να δέσει το βούτυρο και η σοκολάτα.

Ξεφορμάρουμε τον κορμό και εφαρμόζουμε το γλάσο σοκολάτας μ’ ένα κορνέ σε σχήμα αστεράκι.

Διακοσμούμε με χριστουγεννιάτικα σχέδια από ζαχαρόπαστα και προαιρετικά ζάχαρη άχνη.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου