Υλικά
Για τον κορμό
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
110 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. πραλίνα φουντουκιού
160 γρ. βούτυρο αγελάδος
85 γρ. ζάχαρη άχνη
60 ml ρούμι
120 γρ. φουντούκια, ψιλοκομμένα
Λίγο αλάτι
Για το γλάσο
280 γρ. μαύρη σοκολάτα
180 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
Λίγο αλάτι
Για τη διακόσμηση
Χριστουγεννιάτικα σχέδια από ζαχαρόπαστα και ζάχαρη άχνη.
Διαδικασία
Λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος, το σιρόπι γλυκόζης και τη μαύρη ζάχαρη. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε με μια πλαστική διαφάνεια και το αφήνουμε να δέσει στο ψυγείο για ένα βράδυ.
Λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας.
Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα φουντούκια, την πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα, τα ραντίζουμε με το μαύρο ρούμι και τα ρίχνουμε στο μείγμα σοκολάτας. Ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα κέικ μήκους 28 εκ., που έχουμε προηγουμένως καλύψει μ’ ένα φύλλο χαρτί ψησίματος.
Καταψύχουμε τον κορμό για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να δέσει το βούτυρο και η σοκολάτα.
Ξεφορμάρουμε τον κορμό και εφαρμόζουμε το γλάσο σοκολάτας μ’ ένα κορνέ σε σχήμα αστεράκι.
Διακοσμούμε με χριστουγεννιάτικα σχέδια από ζαχαρόπαστα και προαιρετικά ζάχαρη άχνη.
thetoc.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου